Politiek

Stemmen op elf partijen gemeenteraadsverkiezingen

Er zijn elf politieke partijen die zich hebben ingeschreven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De partijen zitten nu ook in de Alphense raad. Het gaat om CDA, Nieuw Elan, D66, VVD, PvdA, ChristenUnie, SP, GroenLinks, SGP, RGL en Beter Alphen.

De inschrijvingstermijn voor de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad is woensdag 27 december gesloten. Op 5 februari voor 17.00 uur moeten de definitieve kandidatenlijsten zijn ingeleverd. Er mogen maximaal vijftig kandidaten op een lijst staan.

Nieuw is dat er voor de komende verkiezingen geen lijstverbindingen mogen worden aangegaan. Het voordeel van een lijstverbinding was dat kleinere partijen eerder in aanmerking kwamen voor een restzetel.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Aarhof verkocht
Stadshart gisteren 20:46

Aarhof verkocht

Winkelcentrum de Aarhof is verkocht aan de HAL. Morgen worden de plannen voor het winkelcentrum bekend gemaakt. We gaan u op de hoogte houden. 

Wilhelmus op de boom
Gemeente gisteren 13:43

Wilhelmus op de boom

Eind april 1945 was het tij geheel ten gunsten van de geallieerden gekeerd. De bevrijding van het nog bezette deel van Nederland was slechts een kwestie van dagen. Het verschuiven van de avondklok van 8 naar 9 uur was een van de eerste tekenen van de naderende bevrijding. In de nacht van 28 op 29 april trouwden Adolf Hitler en Eva Braun. Op de 30e april pleegden ze zelfmoord.  Hitler werd opgevolgd door Groot-Admiraal Dönitz. Zijn belangrijkste opdracht volgens hemzelf was het leven van de Duitsers redden. Daartoe was overgave aan de geallieerden noodzakelijk.