Politiek

Stemming over kunstwerk 'niet handig' opgezet

Om te bepalen welk kunstwerk voortaan op het Raoul Wallenbergplein in Alphen aan den Rijn zal staan, mogen de inwoners een keuze uit drie werken maken. Dat doen zij online met hun DigiD. Henk Goes (PvdA) vindt dat geen veilige methode.

Raadslid Goes vindt online stemmen met je DigiD niet veilig en zegt ook meerdere keren te kunnen stemmen. Het raadslid zet ook vraagtekens bij het handmatig de dubbele stemmen eruit halen. "Hoe zit dat met de privacy?", wil Goes weten.

Wethouder van cultuur Leo Maat is van mening dat online stemmen wel veilig is, maar zegt achteraf de opzet 'niet handig' te vinden. "We verwerken alle gegevens automatisch en vervolgens is er een handmatige controle op dubbel gebruik van een DigiD en of de stemmer inderdaad in de gemeente Alphen aan den Rijn woont. De privacy is daarbij niet in het geding."

De wethouder bekijkt inmiddels of het een volgende keer handiger kan. Stemmen op een kunstwerk op het Raoul Wallenbergplein kan tot en met 7 oktober via www.alphenaandenrijn.nl/nieuwkunstwerk.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.