Alphens.nl

Stempas voor gemeenteraadsverkiezingen valt deze week bij Alphenaren op de deurmat

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Op 16 maart kunnen we naar het stembureau. Dat kan met de stempas, die deze week bij Alphenaren op de deurmat valt.

Alphenaren die de Nederlandse nationaliteit bezitten, op 16 maart 2022 18 jaar of ouder zijn, ingeschreven staan in de gemeente Alphen aan den Rijn en niet uitgesloten zijn van het kiesrecht, mogen hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart. Ook op maandag 14 en dinsdag 15 maart is in de gemeente Alphen aan den Rijn al een aantal stembureaus open. Zo kun je zelf een rustig moment kiezen om te stemmen.

Als kiezer kun je op de dag van de verkiezing een stem uitbrengen op een van de stembureaus. Om te kunnen stemmen heb je een stempas en een identiteitsbewijs nodig. In de gemeente Alphen aan den Rijn wordt deze week de stempas verstuurd. De stempas staat op naam en heeft altijd een uniek nummer. Jouw stempas is voor het stembureau het bewijs dat je nog niet bij een ander stembureau hebt gestemd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten gisteren 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken gisteren 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert gisteren 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement gisteren 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie 17 mei 2024 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.