Focus by Hanneke

Sterk optreden van Sem Spruit bij de Europa Cup

Na een korte rustperiode staat het Alphense schaats- en skeelertalent Sem Spruit (14) nu weer op zijn skeelers. Afgelopen weekend liet hij zich sterk zien bij de internationale Europa Cup wedstrijd op de baan van Heerde.

Sem kan terugkijken op een zeer succesvol winterseizoen op het ijs. Als Junior C1 heeft Sem dit jaar de snelste tijden van Nederland weten neer te zetten op de 500, 1.000 en 3.000 meter. Nu is het skateseizoen voor Sem weer aangebroken. 

Samen met jonge inlineskaters uit onder andere Portugal en Mexico streed Sem afgelopen weekend op de Europa Cup - een grote internationale wedstrijd met maar liefst 300 deelnemers uit 25 verschillende landen - om de podiumplekken. Sem groeide mooi in het toernooi en reed op de tweede dag naar zilver op de 500 meter. Zondag was hij echt warm gedraaid en wist hij dubbel goud te pakken op de 100 meter en de wegwedstrijd.

Sem komt uit voor de KNSB ZH Opleidingsgroep Zuidwest Inline met als coaches Matthijs Janssen en Eva van Til. Een team waar zij hem een mooi opleidingstraject bieden als jong talent, wat niet onbelangrijk is voor deze multidisciplinaire jonge topsporter.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Limesjaar 2022 gisteren 17:57

Zomerkleding, winterkleding en iets over de garnizoenen

Wist je dat er weinig bekend is over de garnizoenen die castellum Albaniana bewoonden, omdat er bijna geen archeologische vondsten zijn gedaan waaruit dit blijkt? En wat is het verschil tussen de winterkleding en de zomerkleding van de soldaten? Dit en meer nieuwe artikelen op Romeins Alphen.

Politiek gisteren 16:48

De speerpunten van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben alle partijen zich sterk gemaakt voor hun eigen speerpunten. Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 zijn nu gekomen met een gezamenlijk coalitieakkoord. De vraag is dan: wat hebben zij bereikt vanuit hun eigen verkiezingsprogramma.