Pixabay

‘Sterke vermoedens’ van fraude met QR-codes bij Spoedtest.nl

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft aangifte gedaan tegen Spoedtest.nl. De commerciële testaanbieder, die ook een locatie in Alphen aan den Rijn heeft, zou frauderen met QR-codes. 

De Telegraaf meldt dat er aangifte is gedaan tegen Spoedtest.nl wegens ‘sterke vermoedens’ van het uitgeven van valse vaccinatiebewijzen. Het bedrijf is de grootste commerciële aanbieder van coronatesten in Nederland. Spoedtest.nl heeft ook een locatie in Alphen aan den Rijn aan de Wilhelminalaan. 

Spoedtest.nl kan vanwege het lopende onderzoek niet veel melden. Directeur Rasmus Emmelkamp zegt tegen De Telegraaf dat de vermoedens ‘volledig ongegrond zijn’ en dat ze er alles aan zullen doen om het onderzoek van het ministerie goed te laten verlopen en aan te tonen dat ze geen valse QR-codes verstrekken.

Op dit moment kan de commerciële testaanbieder geen afspraken voor Testen voor Toegang meer inplannen. Zij hebben geen toegang meer tot het systeem van de CoronaCheck-app. Wie nog een testafspraak heeft staan, wordt door de aanbieder geïnformeerd dat de coronatest niet meer kan plaatsvinden.

Lees ook: 20-jarige Alphenaar aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.