Pixabay

Steunfonds keert uit aan lokale organisaties

Voor de gehele gemeente Alphen aan den Rijn is een steunfonds ingericht om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. De doelgroep zijn de lokale sociale en maatschappelijke organisaties die in de problemen zijn gekomen.

De oprichting en inrichting van het Steunfonds Covid-19 om lokale sociale maatschappelijke organisaties uit de brand te helpen, is goed ontvangen door de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Inmiddels zijn de eerste aanvragen gehonoreerd. Een aantal organisaties ontvangt een voorlopige eenmalige subsidie.

Organisaties die een beroep op het Steunfonds hebben gedaan en een eenmalige subsidie ontvangen zijn Avifauna, Dorpshuis De Tas, Boskoopse Tennisvereniging, Sportkantine Limeshal, MAX, zwembaden De Thermen, Zomerspektakel, Open Kwekerijdag Greenport en De Hazelaar. Het gaat in alle gevallen om inkomstenderving.
De meeste aanvragen worden helemaal gehonoreerd omdat ze voldoen aan de gestelde regels. Een aantal aanvragers ontvangt een kleiner bedrag, soms omdat iets uitgesteld kan worden en soms omdat voor een langere periode is aangevraagd dan is toegestaan.

Dit zijn de eerste aanvragen die zijn afgehandeld. Het totale uitgekeerde bedrag is ruim 485.000 euro. In totaal is tot nu toe bijna 1,4 miljoen euro aangevraagd. De meest aanvragen zijn nog in behandeling.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt gisteren 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.