Stevenshof Vitaal gaat van start

Op dinsdag 4 december verzorgen Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn en Ton van Houten, voorzitter Raad van Bestuur Zorg en Zekerheid, de aftrap van het programma ‘Stevenshof Vitaal‘. Bewoners van deze Leidse wijk gaan samen met lokale organisaties ten minste drie jaar lang werken aan een gezonde(re) wijk, waar inwoners graag blijven wonen en werken.

Hoe zorgen we ervoor dat we samen gezond, vitaal en sociaal oud kunnen worden in de Stevenshof? Deze vraag staat centraal binnen een driejarig programma, waarin bewoners en lokale organisaties de handen ineen slaan. Natuurlijk gaat het over gezond(ere) voeding en beweging, maar ook over ontspanning, meedoen in de wijk en voor elkaar zorgen (Positieve Gezondheid). Samen gaan de deelnemers aan de slag met beproefde programma’s als Welzijn op Recept en met nieuwe technologieën, zoals e-health en apps. En vanzelfsprekend speelt hierbij ook de leefomgeving een belangrijke rol.

Feestelijke start
Alle deelnemers tekenen op 4 december bij de feestelijke start in het Huis van de Buurt op de Trix Terwindtstraat een verklaring. Hierin zeggen zij toe allemaal een actieve bijdrage te leveren. We werpen ook een historische blik op de Stevenshof en er is een informatieve vitaliteitsmarkt (met stands van zorg- en welzijnsorganisaties). Woont u in de Stevenshof? Dan bent u van harte welkom. Kunt u niet aanwezig zijn maar wilt u wel meedoen? Mail dan naar s.paulussen@leiden.nl

Stevenshof Vitaal is een initiatief van: Gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid, GGD Hollands Midden, Sociaal wijkteam, Welzijnsorganisaties, Stichting Rijncoepel, Gezondheidscentrum Stevenshof, LUMC, NELL, Hogeschool Leiden, Wijkvereniging Wijkraad Stevenshof en Reos.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:35

Woonforte: pas op voor illegale slapers

In de wintermaanden krijgt Woonforte geregeld meldingen van bewoners dat er illegale slapers bivakkeren in flats. Daarom raadt Woonforte aan om geen onbekende mensen binnen te laten, zodat dit soort situaties zo veel mogelijk kunnen worden voorkomen.

Blog Opinie vandaag 15:31

ARC heeft het niet gemakkelijk, veel doelpunten bij Alphen - Stompwijk

ARC moest zaterdag in de Utrechtse wijk Ondiep aantreden tegen koploper DHSC, de club die samen met de Racing promoveerde uit de eerste klasse A. Op het sportpak Wesley Sneijder is de fusieclub dit seizoen onverslaanbaar. Ook ARC ondervond dat en ging met 2-1 ten onder.

Calamiteiten vandaag 14:17

Baldadige jongens moeten naar bureau Halt

Afgelopen weekend gedroegen vier jongens in de leeftijd tot 15 jaar zich baldadig in een winkel in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen. De politie kon van twee jongens de identiteit achterhalen. Zij gaan een traject volgen bij bureau Halt.

Advertorial Evenementen vandaag 13:46

Speeddaten voor ouderen

Op woensdag 5 februari organiseert Tom in de buurt een middag speeddaten voor senioren die op zoek zijn naar een nieuwe vriend(in) of liefde. Zin in nieuwe contacten? Wilt u uw kring vergroten? Meld u nu aan!

Sport vandaag 13:18

Waterpoloërs AZC door naar halve finale beker

Met de bekerwinst in de heenwedstrijd van vorige week al in handen (14-12 uit in Leiden), bleek het zaterdag 25 januari in het matig gevulde zwembad AquaRijn nog geen 'walk in the park' voor de waterpoloërs van het Alphense AZC. De uiteindelijke eindstand van 11-9 doet wellicht vermoeden dat AZC het makkelijk had, maar niks was minder waar.