Stevenshof Vitaal gaat van start

Op dinsdag 4 december verzorgen Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn en Ton van Houten, voorzitter Raad van Bestuur Zorg en Zekerheid, de aftrap van het programma ‘Stevenshof Vitaal‘. Bewoners van deze Leidse wijk gaan samen met lokale organisaties ten minste drie jaar lang werken aan een gezonde(re) wijk, waar inwoners graag blijven wonen en werken.

Hoe zorgen we ervoor dat we samen gezond, vitaal en sociaal oud kunnen worden in de Stevenshof? Deze vraag staat centraal binnen een driejarig programma, waarin bewoners en lokale organisaties de handen ineen slaan. Natuurlijk gaat het over gezond(ere) voeding en beweging, maar ook over ontspanning, meedoen in de wijk en voor elkaar zorgen (Positieve Gezondheid). Samen gaan de deelnemers aan de slag met beproefde programma’s als Welzijn op Recept en met nieuwe technologieën, zoals e-health en apps. En vanzelfsprekend speelt hierbij ook de leefomgeving een belangrijke rol.

Feestelijke start
Alle deelnemers tekenen op 4 december bij de feestelijke start in het Huis van de Buurt op de Trix Terwindtstraat een verklaring. Hierin zeggen zij toe allemaal een actieve bijdrage te leveren. We werpen ook een historische blik op de Stevenshof en er is een informatieve vitaliteitsmarkt (met stands van zorg- en welzijnsorganisaties). Woont u in de Stevenshof? Dan bent u van harte welkom. Kunt u niet aanwezig zijn maar wilt u wel meedoen? Mail dan naar s.paulussen@leiden.nl

Stevenshof Vitaal is een initiatief van: Gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid, GGD Hollands Midden, Sociaal wijkteam, Welzijnsorganisaties, Stichting Rijncoepel, Gezondheidscentrum Stevenshof, LUMC, NELL, Hogeschool Leiden, Wijkvereniging Wijkraad Stevenshof en Reos.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente vandaag 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen gisteren 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca gisteren 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!  

Evenementen gisteren 10:16

Het is Oldtimerdag!

De Oldtimerdag is als vanouds op de zaterdag voor de Alphense jaarmarkt. Dit jaar is dat op zaterdag 14 september. Net als vorig jaar is de Hooftstraat het podium voor de traditionele Oldtimerdag.