Josh Walet

Stevig programma voor Alphense clubs

Het voetbalprogramma ziet er voor zaterdag 13 april voor wat de Alphense clubs betreft als volgt uit: Huizen – ARC; Alphense Boys – HBC; Alphia – VUC; AVV Alphen – Roodenburg.

ARC gaat naar verwachting geen punten pakken in Huizen. Die club gaat met nog slechts twee punten achterstand op koploper Ajax voor het kampioenschap in de vierde divisie A. Huizen is in vorm en is de leider in de derde periode. Uit de vier wedstrijden in deze laatste periode behaalde de club tien punten. ARC daarentegen staat sinds dinsdagavond op een plaats die nacompetitie om klassebehoud noodzakelijk maakt. Toen won BOL namelijk het inhaalduel tegen Ter Leede met 2-1. De wedstrijd tegen Huizen niet meegerekend ziet het resterende programma er voor ARC niet bijzonder ongunstig uit. Thuis wordt nog gevoetbald tegen Hollandia, Hoogland en Swift, uit tegen Alphense Boys (4 mei) en WV-HEDW. In de thuiswedstrijd tegen Huizen was de Racing nog in goede doen en versloeg die ploeg toen met 2-1.

Alphense Boys krijgt bezoek van HBC uit Heemstede, dat de eerste periode won, maar de laatste weken is afgezakt naar de vijfde plaats. In de uitwedstrijd verloor Alphense Boys kansloos met 4-0 van de promovendus, die toen nog het klassement aanvoerde. Er zou deze keer zo maar eens meer in kunnen zitten, want HBC behaalde in de derde periode, die vier wedstrijddagen oud is, slechts 1 schamel puntje.

Alphia krijgt visite van VUC, de nummer 1 in 2C. Alphia kan tegen goed voetballende clubs nog el eens goed voor de dag komen en bewees dat in de uitwedstrijd tegen de belangrijkste kampioenskandidaat. In Den Haag werd namelijk met 2-1 gewonnen. VUC was de sterkste in de eerste periode, zakte daarna wat terug, maar is weer terug aan de top. De ooit toch wel gerenommeerde club voert het klassement van de derde periode aan.  Winst van Alphia zou voor het team van Marcel Vondeling wel eens heel interessant kunnen zijn in verband met een eventuele vervangende periodetitel.

AVV Alphen, de nummer elf in 4A,ontvangt het Leidse Roodenburg. Roodenburg startte het seizoen slecht, maar is op de weg terug en bevindt zich inmiddels op plek 7 en is momenteel zelfs de club met de meeste punten in de derde periode. Dat gaat dus meer dan lastig worden voor de thuisclub. In Leiden verloor Alphen met 3-2.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.