Josh Walet

STH-Team uit Alphen helpt bij instorting in Nieuwegein

Gisteravond is het STH-team uit Alphen ingezet bij een instorting in Nieuwegein. Rond 21:50 uur stortte een deel van de parkeergarage naast het St. Antoniusziekenhuis in. Het team, gespecialiseerd in Technische Hulpverlening, arriveerde snel om bij te dragen aan de reddingsoperatie.

Wonder boven wonder vielen er geen slachtoffers bij het instorten van de hellingbanen. Hoewel het bezoekuur voorbij was, parkeerde het ziekenhuispersoneel ook in de garage. Het ziekenhuis belde alle medewerkers die mogelijk betrokken waren om hun veiligheid te controleren.

Daarnaast werden beelden van beveiligingscamera's, dashcams en drones onderzocht en doorzochten zoekhonden het puin, maar er werden geen menselijke sporen gevonden. Aangezien er ook niemand als vermist was opgegeven, concludeerden de hulpdiensten rond 02:00 uur dat er geen mensen onder het puin lagen.

Specialisme Technische Hulpverlening

De Specialisme Technische Hulpverlening (STH) teams zijn speciaal opgeleid voor complexe incidenten zoals instortingen en beknellingen. Hun geavanceerde uitrusting en deskundigheid maken hen cruciaal in noodsituaties.

740c3569-7c14-4fd1-9c35-9a0db198d732.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.