20 van Alphen

Stichting 20 van Alphen moderniseert communicatie rondom afzettingen

Op zondag 1 maart wordt voor de 55e keer de 20 van Alphen gelopen. Vele duizenden lopers zullen aan de start verschijnen van respectievelijk 1, 2,5, 5, 10 en 20 km. Om dit evenement mogelijk te maken zullen diverse straten in Alphen tijdelijk worden afgezet.

De organisatie van de 20 van Alphen vindt het belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is van alle verkeersmaatregelen en is daarom een unieke samenwerking gestart met Studio Alphen.

YouTube

Van de betrokken wijken is een YouTube filmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd welke straten worden afgesloten en op welke tijdstippen. Deze filmpjes zijn te vinden op de website van de 20 van Alphen: www.20vanalphen.nl en het speciale 20 van Alphen kanaal op YouTube.

Door de afzettingen visueel te maken rekent de organisatie erop dat de boodschap veel beter overkomt dan de brieven die in het verleden huis-aan-huis werden verspreid. Bovendien hoopt de organisatie dat bewoners de filmpjes actief via WhatsApp en social media gaan delen met buurtbewoners.

Google Maps & TomTom

Buurtbewoners die gebruik maken van een online versie van Google Maps of TomTom zullen bovendien realtime geïnformeerd worden over actuele afsluitingen. De organisatie raadt dan ook aan om hiervan gebruik te maken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:01

Alphen-Stad mag niet bouwen in Gnephoek en Noordrand

De provincie Zuid-Holland is niet bereid om nu mee te werken aan de Noordrand en de Gnephoek als nieuwbouwlocaties voor Alphen-Stad. Wel is de provincie bereid om na het verschijnen van nieuwe woningbehoeftecijfers opnieuw om de tafel te gaan.

Advertorial Horeca vandaag 13:52

De Beren Alphen aan den Rijn gaat open voor bezorgen en afhalen

Het restaurant blijft voorlopig helaas nog even gesloten, maar voor iedereen die de echte klassiekers van De Beren Alphen aan den Rijn mist, is er goed nieuws. Heel goed nieuws! Vanaf donderdag 9 april is het mogelijk om de lekkerste gerechten af te halen of te laten bezorgen.

Coronavirus in Alphen vandaag 11:29

Coronatest drive-in voor zorgmedewerkers

Vanaf maandagmiddag 6 april kan het zorgpersoneel uit de regio Hollands Midden terecht bij de drive-in naast het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Zij kunnen zich daar laten testen op het coronavirus.

Advertorial Winkels vandaag 10:35

Schoenen passen en kopen in deze tijd, hoe werkt dat?

We hebben minimaal nog drie weken te maken met ‘beperkte bewegingsvrijheid’. Ook bij Van Keeken gaat het allemaal net iets anders door de coronacrisis. “Voor ons is het belangrijkste dat klanten persoonlijke aandacht en advies blijven krijgen”, vertelt Kees van Keeken.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:58

Door coronacrisis geen grootschalige herdenking Ridderhofdrama

Op donderdag 9 april is het negen jaar geleden dat de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Normaal gesproken wordt er op deze dag een herdenking gehouden bij De Bron, maar dit jaar zal de herdenking op een andere manier plaatsvinden.