Help Anders
Advertorial Maatschappelijk

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.

Nationaal Fonds Kinderhulp richt zich op alle kinderen en jongeren in Nederland die te maken hebben met armoede. Het fonds biedt onvoorwaardelijke hulp, variërend van praktische zaken zoals fietsen, dagjes uit, kleding tot ondersteuning bij opleidingen. Dit alles is bedoeld zodat ook deze kinderen zich gewaardeerd en betrokken voelen, zowel nu als in de toekomst.

Gezinnen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen bij Kinderhulp een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Als er specifieke acties zijn met cadeaukaarten, vouchers of goederen, dan kunnen deze onder ‘Acties in natura’ worden gevonden op de website van Kinderhulp, waar direct een aanvraag kan worden ingediend. Het indienen van een aanvraag gebeurt altijd op individuele basis, waarbij in de motivatie van de aanvraag informatie wordt gevraagd over het kind in kwestie. 

Zelf een aanvraag doen?

Ouders zelf kunnen geen aanvraag doen bij Kinderhulp, maar iemand die professioneel betrokken is bij het gezin kan dat wel namens hen doen. Dit kunnen bijvoorbeeld medewerkers van Stichting Help Anders zijn, maatschappelijk werkers of leden van het wijkteam van de gemeente. Voor ouders die niet weten waar ze terecht kunnen, biedt Kinderhulp ondersteuning om hen op weg te helpen.

Voor meer informatie over het doen van een aanvraag of over de werkwijze van Nationaal Fonds Kinderhulp, bezoek je deze website.


Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.