Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn schenkt regelmatig een deel van hun opbrengsten aan goede doelen binnen de regio. Van dit geld wordt bijvoorbeeld het dak van een clubgebouw gerepareerd, wieken van een molen gerestaureerd, onderhoud gepleegd aan de ambulance en nog veel meer.

“Eind vorig jaar hebben we iedereen opgeroepen goede doelen aan te dragen en daar werd massaal gehoor aan gegeven! Maar liefst 15 goede doelen zijn daaruit geselecteerd en stuk voor stuk hebben ze inmiddels een mooie cheque ontvangen”, meldt de kringloop.

Al eerder werden er cheques rondgebracht bij  De Herbergier (Hazerswoude Rijndijk), Hospice Alphen-Nieuwkoop, Theatergroep Een Beetje Stuk, Running Blind en de Dierenbescherming. Nu zijn daar nog vijf organisaties aan toegevoegd.

De Voedselbank, IJsclub Hazerswoude, afdeling de Oever in het Alrijne Ziekenhuis, de Molenviergang in Aarlanderveen en dierenambulance Alphen aan den Rijn zijn ook aan dit rijtje toegevoegd.

“Wat een voorrecht om zoveel enthousiaste mensen te ontmoeten en bij de diverse organisaties een kijkje in de keuken te mogen nemen!”, vertelt de organisatie.