Pixabay

Stichting Open Nederland gestart met aanbieden coronatesten in Hollands Midden

Vanaf deze week lijkt er eindelijk verandering te komen in het verre reizen en lange wachten voor een coronatest. GGD Hollands Midden meldt dat Stichting Open Nederland (SON) op 1 februari gestart is met het aanbieden van testen in deze regio.

Door het bereiken van de maximale capaciteit in de laboratoria, konden de GGD’s de afgelopen periode niet meer coronatesten per dag afnemen. Dit zorgde ervoor dat mensen pas zo’n 48 uur later terecht konden om een test af te laten nemen, vaak ook nog op een locatie ver weg. Maar daar moet vanaf nu verandering in komen.

“Stichting Open Nederland is dinsdag 1 februari gestart met het aanbieden van testen in Hollands Midden. Op die manier komen er meer testplekken beschikbaar om aan de enorme vraag naar testen te voldoen”, aldus GGD Hollands Midden. “De commerciële testaanbieders van SON gebruiken alleen antigeen (snel)testen. Op de GGD-testlocaties wordt gewerkt met PCR-testen.”

Als bij het maken van de afspraak blijkt dat de GGD Hollands Midden geen plek meer heeft, dan verschijnt automatisch de mogelijkheid om voor een antigeen (snel)test bij een testaanbieder van SON te kiezen. GGD Hollands Midden benadrukt: “Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken bij de GGD’en. Het kan door drukte wel voorkomen dat je dan iets verder moet reizen of iets langer moet wachten.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.