Pixabay

Stichting Open Nederland gestart met aanbieden coronatesten in Hollands Midden

Vanaf deze week lijkt er eindelijk verandering te komen in het verre reizen en lange wachten voor een coronatest. GGD Hollands Midden meldt dat Stichting Open Nederland (SON) op 1 februari gestart is met het aanbieden van testen in deze regio.

Door het bereiken van de maximale capaciteit in de laboratoria, konden de GGD’s de afgelopen periode niet meer coronatesten per dag afnemen. Dit zorgde ervoor dat mensen pas zo’n 48 uur later terecht konden om een test af te laten nemen, vaak ook nog op een locatie ver weg. Maar daar moet vanaf nu verandering in komen.

“Stichting Open Nederland is dinsdag 1 februari gestart met het aanbieden van testen in Hollands Midden. Op die manier komen er meer testplekken beschikbaar om aan de enorme vraag naar testen te voldoen”, aldus GGD Hollands Midden. “De commerciële testaanbieders van SON gebruiken alleen antigeen (snel)testen. Op de GGD-testlocaties wordt gewerkt met PCR-testen.”

Als bij het maken van de afspraak blijkt dat de GGD Hollands Midden geen plek meer heeft, dan verschijnt automatisch de mogelijkheid om voor een antigeen (snel)test bij een testaanbieder van SON te kiezen. GGD Hollands Midden benadrukt: “Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken bij de GGD’en. Het kan door drukte wel voorkomen dat je dan iets verder moet reizen of iets langer moet wachten.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.