Cultuur

Stichting opgericht voor behoud van de Adventskerk

De Stichting Vrienden van de Adventskerk is onlangs opgericht door een aantal enthousiaste Alphenaren, die de Adventskerk als herkenbaar gebouw in Alphen een warm hart toedraagt.

Zij hebben de handen ineengeslagen om met behulp van de Alphense samenleving én alle ondernemers van Alphen aan den Rijn de Adventskerk met orgel en interieur financieel te ondersteunen. Dit willen ze gaan doen door het organiseren van concerten en andere evenementen, vrienden te maken via het vriendenprogramma, sponsoren te werven én door het kerkgebouw met haar multifunctionele ruimtes te verhuren. 

"De kerk verkeert in een redelijk tot goede staat van onderhoud. Desondanks zijn er op middellange termijn grote bedragen nodig voor het onderhoud. Deze stichting hoopt met haar activiteiten en lokale contacten gelden te genereren die alleen bestemd zijn voor de instandhouding van het kerkgebouw," aldus Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting.

Een selecte groep ambassadeurs met onder andere burgemeester Liesbeth Spies, ondernemer Jan Zeeman, voormalig fractievoorzitter 1e Kamer Joop van den Berg, ondernemer Wim Tuijn, predikant Schenderling en voorzitter van de VOA Eric Carree, helpt de stichting met het uitdragen van haar boodschap.

In april dit jaar is het 100 jaar geleden dat het toenmalige kerkgebouw is afgebrand. Ter herdenking en bovendien als officiële start van de activiteiten van de Stichting organiseert zij op 23 april o.a. een uniek ‘Brandconcert’. Hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn
Advertorial Horeca vandaag 11:14

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn

Na een succesvolle en compleet uitverkochte eerste editie van de WijnSpijs Wandeling in Alphen aan den Rijn kon een tweede editie natuurlijk niet uitblijven! Op 22 september is het dan eindelijk zover, de tweede editie! En ook deze keer wandel je langs 6 restaurants, die allemaal ‘hun’ WijnSpijs combinatie serveren.  

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.