Stichting Pay it Forward

Stichting Pay it Forward opent deelkast: “Mensen die het financieel moeilijk hebben een helpenede hand bieden”

Afgelopen weekend is Stichting Pay it Forward gestart met een deelkast. De kast is bedoeld voor mensen die het financieel niet breed hebben.

Pay It Forward is de eerste islamitische stichting in Alphen aan den Rijn die eenoudergezinnen helpt, ongeacht hun afkomst, geloof, geaardheid of ras. Iedereen die in armoede leeft kan bij de stichting terecht voor hulp. De stichting is een non-profit organisatie die geld inzamelt via donaties en de doelgroep voorziet van boodschappen. 

"We zien dat veel mensen zich schamen omdat ze arm zijn of geen hulp durven te vragen. We hopen op deze manier de mensen te kunnen helpen," vertelt Faisel van de stichting. In Alphen aan den Rijn is de armoede in één jaar tijd verviervoudigd. Op dit moment leven er 853 huishoudens in armoede, waarvan 2.226 personen en 894 kinderen, blijkt uit cijfers van de Alphense Voedselbank.

Deelkast

Om deze mensen te helpen, zonder dat ze zelf om hulp hoeven te vragen, opent Stichting Pay it Forward een deelkast. In deze kast staan levensmiddelen zoals toiletproducten, pasta en rijst, potjes en blikjes groente en soep. De kast staat aan het Fideliohof 70 in Alphen aan den Rijn en is elke dag geopend van 10:00 tot 14:00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.