Stichting Pay it Forward

Stichting Pay it Forward opent deelkast: “Mensen die het financieel moeilijk hebben een helpenede hand bieden”

Afgelopen weekend is Stichting Pay it Forward gestart met een deelkast. De kast is bedoeld voor mensen die het financieel niet breed hebben.

Pay It Forward is de eerste islamitische stichting in Alphen aan den Rijn die eenoudergezinnen helpt, ongeacht hun afkomst, geloof, geaardheid of ras. Iedereen die in armoede leeft kan bij de stichting terecht voor hulp. De stichting is een non-profit organisatie die geld inzamelt via donaties en de doelgroep voorziet van boodschappen. 

"We zien dat veel mensen zich schamen omdat ze arm zijn of geen hulp durven te vragen. We hopen op deze manier de mensen te kunnen helpen," vertelt Faisel van de stichting. In Alphen aan den Rijn is de armoede in één jaar tijd verviervoudigd. Op dit moment leven er 853 huishoudens in armoede, waarvan 2.226 personen en 894 kinderen, blijkt uit cijfers van de Alphense Voedselbank.

Deelkast

Om deze mensen te helpen, zonder dat ze zelf om hulp hoeven te vragen, opent Stichting Pay it Forward een deelkast. In deze kast staan levensmiddelen zoals toiletproducten, pasta en rijst, potjes en blikjes groente en soep. De kast staat aan het Fideliohof 70 in Alphen aan den Rijn en is elke dag geopend van 10:00 tot 14:00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.