Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk maakt de tussenbalans op

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft na meerdere succesvolle jaren vol met activiteiten rondom muziek, kunst en cultuur, de tussenbalans opgemaakt en is overeengekomen om wederom een aanzienlijk geldbedrag van € 27.819 aan de Adventskerk over te dragen. Precies waar de stichting in 2015 voor opgericht is.      

De honderdjarige Adventskerk in het centrum van Alphen aan den Rijn is een gemeentelijk monument en de kosten voor de instandhouding van de kerk zijn hoog. Ieder jaar wordt klein en groot onderhoud verricht aan de buiten- en binnenkant van het gebouw. Ook het unieke Steinmeyer-orgel maakt onderdeel uit van de inrichting van de kerk en is in 2020 volledig gerenoveerd en schoongemaakt. Onder aanvoering van oud-voorzitter Jan de Kruijf en oud-penningmeester Jaap Sonneveld, heeft het bestuur van de stichting sinds de oprichting een veelvoud aan activiteiten georganiseerd om geld te genereren voor het kerkgebouw.

“Hoogtepunten waren onder andere de concerten met het Jostiband Orkest met gastoptredens van Willeke Alberti en Trijntje Oosterhuis, de grote orgelpijpenactie “Vol op het orgel”, de bemoedigende stoepjesconcerten met stadsorganist Simon Stelling tijdens de coronaperiode, de lichtshow “Keys of Light” op de voorgevel van de kerk tijdens de 100-jarige viering van de kerk, de jaarlijks terugkerende gospelconcerten en ga zo maar door,” zegt de stichting met trots. Al deze activiteiten hebben tot een mooie opbrengst geleid waarmee de Adventskerk haar onderhoud voor een gedeelte kan bekostigen. Zonder de niet aflatende inzet van het stichtingsbestuur, de vele vrijwilligers, de vrienden en bovenal ook alle trouwe sponsoren, had dit resultaat niet bereikt kunnen worden.

 Cheque

Oud-voorzitter Jan de Kruijf heeft een cheque overhandigd aan de Adventskerk. Voorzitter van het College van Kerkrentmeesters, Jan Kees Hoogendoorn, heeft namens de kerk de cheque in ontvangst genomen. “Als oud-voorzitter ben ik erg verheugd om alsnog aanwezig te mogen zijn bij deze formele overdracht. Met alle acties die we in de afgelopen jaren op touw hebben gezet, kan de stichting nu een bedrag van € 10.500 beschikbaar stellen voor het vernieuwen van de keukeninrichting en ruim € 17.000 ten behoeve van groot onderhoud, het orgel en interieur in de kerk,” zegt Jan de Kruijf. Daarnaast is in de jaren daarvoor, ook een groot bedrag bij elkaar gebracht. Ook dit bedrag is nu ter beschikking gesteld aan de Adventskerk.

Dankbaar

Naast de uitreiking van de geldcheque, heeft de stichting ook formeel de vleugel in de kerk overgedragen. In het Groene Hart is de Adventskerk uniek met het hebben van een vleugel én orgel in een kerk die tezamen met het kerkgebouw gehuurd kunnen worden voor concerten. Hiermee kan de kerk een aanzuigende werking creëren voor koren, muzikanten en allerlei organisaties op het gebied van kunst & cultuur. De Adventskerk is de stichting zeer dankbaar voor het vele werk dat in de afgelopen jaren verzet is. “Wij hopen dat dit belangrijke werk in de toekomst kan worden voortgezet en dat er nog vele mooie activiteiten zullen plaatsvinden in de kerk en dat de Adventskerk als religieus en cultureel erfgoed behouden kan worden voor toekomstige generaties.” 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.