Pixabay

Stichting Zorg voor Egels stuurt brandbrief aan gemeenteraad: “Egels hebben hulp nodig”

Egels hebben onze hulp nodig, vindt Stichting Zorg voor Egels. Aan de gemeenteraad vraagt de stichting om het bewustzijn rondom natuur en dieren in de stad onder de inwoners te vergroten en om structurele subsidie.

In 10 jaar tijd is 50% van alle egels verdwenen. Egels hebben steeds minder ruimte om te leven en door de droge en warme zomers kunnen zij moeilijk voedsel vinden en raken zij uitgehongerd. Stichting Zorg voor Egels Alphen aan den Rijn biedt opvang aan verzwakte en zieke egels. Zij vangen egels tijdelijk op om hen te verzorgen met als doel de egels zo snel mogelijk weer in de natuur uit te zetten.

Judith Tonkens, bestuurslid van de Stichting Zorg voor Egels vertelt: “Per jaar vangen wij tussen de tachtig en honderd egels op. Wij zijn afhankelijk van giften en donaties om de kosten voor medicijnen en voer te vergoeden.” Momenteel worden veel egels door particulieren of de dierenambulance naar de stichting gebracht. “Het gaat vaak om verzwakte egels omdat de stedelijke omgeving onvoldoende in voedsel en schuilplekken voorziet. Of omdat de dieren zijn verwond door het verkeer of baby egels die zijn verweesd omdat de moeder is weggejaagd of overladen.”

Samen met de gemeente wil de stichting nadenken over hoe, veel beter dan nu gebeurt, de ‘stadse ruimte’ diervriendelijker gemaakt kan worden. “De stedelijke omgeving voorziet onvoldoende in voedsel en schuilplekken. Naast geld gaat het ook over bewustwording. Voorlichting op scholen maar bijvoorbeeld ook meer inzetten op vergroenen van tuinen zodat egels daar een goed thuis kunnen vinden. Graag willen wij een samenwerking aangaan met de gemeente, natuurorganisaties en inwoners. Alles om de egelpopulatie te verbeteren, want dat is hard nodig!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:49

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan en Julianabrug starten morgen

Morgen beginnen de werkzaamheden aan de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf 24 juni tot 23 augustus zal de kruising afgesloten zijn, vanwege de aanleg van een grote rioolbuis voor de afvoer van hemelwater. Hierdoor is de Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.