Stien Rijfers-Blaauw geëerd tijdens jubileumfeest ATTC

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van tafeltennisvereniging ATTC is oud-speelster Stien Rijfers – Blaauw onderscheiden door de gemeente Alphen aan den Rijn. Stien Blaauw was in 1951 de allereerste Nederlands juniorenkampioen bij de meisjes en haalde daarna nog vele titels. Destijds is zij daarvoor niet gehuldigd. Wethouder Gert-Jan Schotanus van sport zette haar met veel genoegen alsnog in het zonnetje.

Mevrouw Rijfers-Blaauw is inmiddels 85 en tafeltennist zelf niet meer, al ging ze tijdens het jubileum nog één keer achter de tafel staan. Wel vertelt ze graag over het roemrijke tafeltennisverleden en is ze nog steeds hartstochtelijk ambassadeur voor sport. “Zet je in voor sport voor kinderen, dat is zo belangrijk!”, drukte ze wethouder Schotanus dan ook op het hart bij de overhandiging van het cadeau van de gemeente. De wethouder beloofde dat volmondig: “Mensen als Stien Rijfers - Blaauw en verenigingen als ATTC heb je nodig. Zij leggen de verbinding met kinderen en inspireren hen om te gaan sporten, en dat is wat we met zijn allen graag willen. De boodschap van mevrouw Rijfers is ook onze boodschap!”

Deze boodschap werd daarna door ATTC onderstreept door de voormalige jeugdtrainer André Vrees te huldigen en te benoemen tot Lid van verdienste onder het uitreiken van een zilveren speld. André heeft de jeugd dertien jaar lang training gegeven.

Heden en verleden verbonden
Op de receptie waren veel oud-spelers uit de hoogste teams van ATTC door de jaren heen aanwezig. Een aantal van hen speelde een demonstratiewedstrijd met de spelers van nu. Van de Nederlandse Tafeltennisbond kreeg ATTC uit handen van afdelingsvoorzitter Frans Muijzers een bijzonder spiegelbatje als cadeau overhandigd.

Tafeltennisplezier uitstralen
De receptie was een van de hoogtepunten van de jubileumfeestdag op zaterdag 7 september, die bezocht werd door zo'n 150 mensen. De dag begon met een door MJ Tafeltennis verzorgd tafeltennis-Fun-Circuit waar iedereen de strijd kon aangaan op afwijkende tafels, met een robot en met bijzondere batjes. De belangstelling voor het Fun-Circuit was groot, onder leden en niet-leden. ATTC-voorzitter René Honig kijkt terug op een geslaagd jubileumfeest: “We hebben kunnen laten zien hoe leuk tafeltennis is en hoe gezellig het bij ATTC is. Dat blijkt ook wel uit het feit dat zowel de jeugdleden als de senioren en oud-leden in grote getale bij het feest waren. Dat geeft extra energie om tafeltennis in Alphen nog meer op de kaart te zetten. Binnenkort maken we meer bekend over de plannen daarvoor.”

Gratis kennismaken
De jubileumfeestdag markeerde ook de start van het nieuwe tafeltennisseizoen bij ATTC. Wie de boodschap van mevrouw Rijfers-Blaauw en wethouder Schotanus ter harte wil nemen en wil gaan sporten kan altijd binnenlopen aan Marsdiep 7. Met het kennismakingslidmaatschap kunnen mensen vijf keer gratis komen spelen om het spel en de vereniging te leren kennen. Meer informatie is te vinden op ww.attc-tafeltennis.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:00

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.

Politie vandaag 18:06

Beroofde jongen (16) kreeg rake trappen en schoppen

Toen een 16-jarige jongen donderdagmiddag rond 16:00 uur op straat liep bij de President Kennedylaan in Alphen, werd hij beroofd door twee jonge mannen. De politie laat nu weten dat de jongen ook mishandeld is door de verdachten.

Onderwijs vandaag 17:23

Een duurzaam schoolgebouw met domeinen en een dakterras voor het Ashram College

Na ruim veertig jaar onderwijs in het huidige schoolgebouw, is het Ashram College toe aan een schoolgebouw dat past bij het hedendaagse onderwijs. Op het terrein van het huidige Ashram College verrijst daarom straks een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw. Teamleider Ronald de Rooij geeft een inkijkje in de plannen.

Advertorial Overige vandaag 14:54

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.