Stien Rijfers-Blaauw geëerd tijdens jubileumfeest ATTC

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van tafeltennisvereniging ATTC is oud-speelster Stien Rijfers – Blaauw onderscheiden door de gemeente Alphen aan den Rijn. Stien Blaauw was in 1951 de allereerste Nederlands juniorenkampioen bij de meisjes en haalde daarna nog vele titels. Destijds is zij daarvoor niet gehuldigd. Wethouder Gert-Jan Schotanus van sport zette haar met veel genoegen alsnog in het zonnetje.

Mevrouw Rijfers-Blaauw is inmiddels 85 en tafeltennist zelf niet meer, al ging ze tijdens het jubileum nog één keer achter de tafel staan. Wel vertelt ze graag over het roemrijke tafeltennisverleden en is ze nog steeds hartstochtelijk ambassadeur voor sport. “Zet je in voor sport voor kinderen, dat is zo belangrijk!”, drukte ze wethouder Schotanus dan ook op het hart bij de overhandiging van het cadeau van de gemeente. De wethouder beloofde dat volmondig: “Mensen als Stien Rijfers - Blaauw en verenigingen als ATTC heb je nodig. Zij leggen de verbinding met kinderen en inspireren hen om te gaan sporten, en dat is wat we met zijn allen graag willen. De boodschap van mevrouw Rijfers is ook onze boodschap!”

Deze boodschap werd daarna door ATTC onderstreept door de voormalige jeugdtrainer André Vrees te huldigen en te benoemen tot Lid van verdienste onder het uitreiken van een zilveren speld. André heeft de jeugd dertien jaar lang training gegeven.

Heden en verleden verbonden
Op de receptie waren veel oud-spelers uit de hoogste teams van ATTC door de jaren heen aanwezig. Een aantal van hen speelde een demonstratiewedstrijd met de spelers van nu. Van de Nederlandse Tafeltennisbond kreeg ATTC uit handen van afdelingsvoorzitter Frans Muijzers een bijzonder spiegelbatje als cadeau overhandigd.

Tafeltennisplezier uitstralen
De receptie was een van de hoogtepunten van de jubileumfeestdag op zaterdag 7 september, die bezocht werd door zo'n 150 mensen. De dag begon met een door MJ Tafeltennis verzorgd tafeltennis-Fun-Circuit waar iedereen de strijd kon aangaan op afwijkende tafels, met een robot en met bijzondere batjes. De belangstelling voor het Fun-Circuit was groot, onder leden en niet-leden. ATTC-voorzitter René Honig kijkt terug op een geslaagd jubileumfeest: “We hebben kunnen laten zien hoe leuk tafeltennis is en hoe gezellig het bij ATTC is. Dat blijkt ook wel uit het feit dat zowel de jeugdleden als de senioren en oud-leden in grote getale bij het feest waren. Dat geeft extra energie om tafeltennis in Alphen nog meer op de kaart te zetten. Binnenkort maken we meer bekend over de plannen daarvoor.”

Gratis kennismaken
De jubileumfeestdag markeerde ook de start van het nieuwe tafeltennisseizoen bij ATTC. Wie de boodschap van mevrouw Rijfers-Blaauw en wethouder Schotanus ter harte wil nemen en wil gaan sporten kan altijd binnenlopen aan Marsdiep 7. Met het kennismakingslidmaatschap kunnen mensen vijf keer gratis komen spelen om het spel en de vereniging te leren kennen. Meer informatie is te vinden op ww.attc-tafeltennis.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:12

Burgemeester verzoekt om rekening te houden met dieren

Op verzoek van de Alphense Hondenbezitter en Stichting Alphense Kinderboerderijen stelt burgemeester Liesbeth Spies een aantal vuurwerkvrije zones in. "Dit is een verzoek om rekening te houden met dieren."

Onderwijs gisteren 17:24

Groene Hart Leerpark verzorgt high tea in De Baronie

Op donderdag 14 november hebben de derde klassen van het Groene Hart Leerpark een high tea in winkelcentrum De Baronie georganiseerd. In de hal bij de roltrappen zorgden de leerlingen voor heerlijke hapjes voor het winkelend publiek. Hiermee proberen ze een brug te bouwen tussen de oudere en de jongere bezoekers van De Baronie.

Advertorial Overige gisteren 16:52

Word lid van de Alphens Boost Club!

Hoe blijf je relevant voor je doelgroep? Hoe ga je consistent om met social media? Welke tools gebruik je en waar zet je die in? De Alphens Boost Club is een business club voor Alphense bedrijven en is totaal gericht op online marketing.

Politiek gisteren 16:10

Vraagtekens bij verkoop van Theater Castellum

Wethouder Leo Maat meldt dat er inmiddels een uitvraag is gedaan voor belangstellenden om zich te melden voor aankoop of huur van het noodlijdende Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. In december moet dan duidelijk worden of dit zal lukken.

Onderwijs gisteren 15:33

Duurzame samenwerking tussen mboRijnland en LessGo

Onlangs tekenden mboRijnland en LessGo een samenwerkingscontract. De samenwerking is zowel op het terrein van onderwijs als op levering van goederen. LessGo levert slim en duurzaam goederentransport vanuit (grote) bedrijven naar Alphen aan den Rijn (plus omgeving) en omgekeerd.

Politiek gisteren 14:58

‘Sport is kiezen voor vitaliteit in de samenleving’

Wethouder Gert-Jan Schotanus maakt in de nieuwe Sportvisie een duidelijke keuze: "Wij kiezen met sport voor vitaliteit in de samenleving. Dat is een maatschappelijke opdracht die we onszelf hebben gegeven."