Stien Rijfers-Blaauw geëerd tijdens jubileumfeest ATTC

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van tafeltennisvereniging ATTC is oud-speelster Stien Rijfers – Blaauw onderscheiden door de gemeente Alphen aan den Rijn. Stien Blaauw was in 1951 de allereerste Nederlands juniorenkampioen bij de meisjes en haalde daarna nog vele titels. Destijds is zij daarvoor niet gehuldigd. Wethouder Gert-Jan Schotanus van sport zette haar met veel genoegen alsnog in het zonnetje.

Mevrouw Rijfers-Blaauw is inmiddels 85 en tafeltennist zelf niet meer, al ging ze tijdens het jubileum nog één keer achter de tafel staan. Wel vertelt ze graag over het roemrijke tafeltennisverleden en is ze nog steeds hartstochtelijk ambassadeur voor sport. “Zet je in voor sport voor kinderen, dat is zo belangrijk!”, drukte ze wethouder Schotanus dan ook op het hart bij de overhandiging van het cadeau van de gemeente. De wethouder beloofde dat volmondig: “Mensen als Stien Rijfers - Blaauw en verenigingen als ATTC heb je nodig. Zij leggen de verbinding met kinderen en inspireren hen om te gaan sporten, en dat is wat we met zijn allen graag willen. De boodschap van mevrouw Rijfers is ook onze boodschap!”

Deze boodschap werd daarna door ATTC onderstreept door de voormalige jeugdtrainer André Vrees te huldigen en te benoemen tot Lid van verdienste onder het uitreiken van een zilveren speld. André heeft de jeugd dertien jaar lang training gegeven.

Heden en verleden verbonden
Op de receptie waren veel oud-spelers uit de hoogste teams van ATTC door de jaren heen aanwezig. Een aantal van hen speelde een demonstratiewedstrijd met de spelers van nu. Van de Nederlandse Tafeltennisbond kreeg ATTC uit handen van afdelingsvoorzitter Frans Muijzers een bijzonder spiegelbatje als cadeau overhandigd.

Tafeltennisplezier uitstralen
De receptie was een van de hoogtepunten van de jubileumfeestdag op zaterdag 7 september, die bezocht werd door zo'n 150 mensen. De dag begon met een door MJ Tafeltennis verzorgd tafeltennis-Fun-Circuit waar iedereen de strijd kon aangaan op afwijkende tafels, met een robot en met bijzondere batjes. De belangstelling voor het Fun-Circuit was groot, onder leden en niet-leden. ATTC-voorzitter René Honig kijkt terug op een geslaagd jubileumfeest: “We hebben kunnen laten zien hoe leuk tafeltennis is en hoe gezellig het bij ATTC is. Dat blijkt ook wel uit het feit dat zowel de jeugdleden als de senioren en oud-leden in grote getale bij het feest waren. Dat geeft extra energie om tafeltennis in Alphen nog meer op de kaart te zetten. Binnenkort maken we meer bekend over de plannen daarvoor.”

Gratis kennismaken
De jubileumfeestdag markeerde ook de start van het nieuwe tafeltennisseizoen bij ATTC. Wie de boodschap van mevrouw Rijfers-Blaauw en wethouder Schotanus ter harte wil nemen en wil gaan sporten kan altijd binnenlopen aan Marsdiep 7. Met het kennismakingslidmaatschap kunnen mensen vijf keer gratis komen spelen om het spel en de vereniging te leren kennen. Meer informatie is te vinden op ww.attc-tafeltennis.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:34

Minister Van Rijn brengt een bezoek aan Apotheek Ridderveld

Op woensdag 8 april heeft minister Van Rijn (medische zorg) Apotheek Ridderveld in Alphen bezocht. Hij sprak met de apothekers over de impact van het coronavirus op de farmaceutische zorgverlening.

Advertorial Winkels vandaag 17:18

Martinez komt bij je thuis!

Het paasweekend komt eraan. Brunchen met de familie zit er misschien niet in, maar wil je ondanks dat toch iets lekkers in huis hebben? Martinez Chocolatier bezorgt alle lekkernijen gewoon bij jou thuis!

Verkeer en vervoer vandaag 17:09

Maatregelen tegen geluidhinder Zuid-Hollandse rijkswegen bekend

Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Zuid-Holland komen in totaal circa 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen.

Natuur en recreatie vandaag 16:31

Realisatie drie otteroversteekplaatsen eind april van start

Langs de Ziendeweg komen op drie plaatsen oversteekplaatsen voor otters. De bedreigde diersoort kan zich daardoor ongestoord tussen twee leefgebieden verplaatsen. De realisatie van deze oversteekplaatsen begint eind april.

Overige vandaag 15:37

Lentevreugd op de Alphense kinderboerderijen

Het is lente, en dat betekent dat er weer jonge dieren worden geboren. Normaal kun je de pasgeboren dieren bewonderen en knuffelen op de Alphense kinderboerderijen, maar dat gaat momenteel helaas niet door de coronacrisis. Geniet daarom van de jonge dieren met deze foto’s!

Coronavirus in Alphen vandaag 14:06

RIVM meldt 43 ziekenhuisopnames in gemeente Alphen

Op dinsdag 7 april werden geen nieuwe ziekenhuisopnames in de gemeente Alphen gemeld, maar op woensdag 8 april zijn 3 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal komt hiermee op 43 patiënten uit de gemeente Alphen.