Josh Walet

Stijging aantal nieuwe coronabesmettingen, meer Alphenaren hebben eerste prik gekregen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen is afgelopen week gestegen. Er zijn 54 nieuwe coronabesmettingen bij gekomen.

Dat blijkt uit de cijfers op het coronadashboard van GGD Hollands Midden. Het aantal nieuwe besmettingen stond vorige week op 328, afgelopen week werden er 382 besmettingen gemeld. Inwoners die overleden zijn door het coronavirus zijn er opnieuw niet in Alphen.

Er zijn wel 12 ziekenhuisopnamen gemeld. Aangezien GGD Hollands Midden sinds kort nieuwe cijfers gebruikt om dit aantal te duiden, ligt dit aantal hoger dan eerder. Vanaf nu baseert GGD Hollands Midden zich op de cijfers van Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Hierin worden ook de personen meegerekend die voor iets anders naar het ziekenhuis gaan, maar wel corona blijken te hebben.

Dubbele dosis AstraZeneca

Op het coronadashboard wordt ook vermeld hoeveel inwoners uit Alphen volledig zijn gevaccineerd en hoeveel mensen de eerste prik hebben gehad. De eindstand van week 12 is dat 1.568 mensen de eerste prik hebben gehad en dat 498 inwoners volledig zijn gevaccineerd. Hierbij zitten ook de mensen die een dubbele dosis van het AstraZeneca-vaccin hebben gekregen.

Dit nieuws kwam afgelopen zaterdag naar buiten. Het gaat om ongeveer 150 patiënten die opgeroepen waren via een huisartsenpraktijk en ingeënt zijn in zalencentrum De Bron. Pas toen er 150 prikken waren gezet, werd de fout ontdekt. De personen die de dubbele dosis hebben gekregen zijn gebeld en gevraagd om eventuele bijwerkingen direct te melden.

Inmiddels is het prikken met Astra-Zeneca weer op pauze gezet. Mensen onder de 60 jaar krijgen de prik pas weer toegediend nadat er opnieuw onderzoek is gedaan na de bijwerkingen. Er zijn namelijk vijf meldingen binnengekomen van vrouwen onder de 60 die na de prik last kregen van trombose. Een van hen overleed. De Trombosestichting heeft, net als andere experts, kritiek op het pauzeren. Zij zijn van mening dat het aantal heftige bijwerkingen dat nu wordt geconstateerd niet opweegt tegen de schade die niet-vaccineren oplevert.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.