Josh Walet

Stijging aantal nieuwe coronabesmettingen, meer Alphenaren hebben eerste prik gekregen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen is afgelopen week gestegen. Er zijn 54 nieuwe coronabesmettingen bij gekomen.

Dat blijkt uit de cijfers op het coronadashboard van GGD Hollands Midden. Het aantal nieuwe besmettingen stond vorige week op 328, afgelopen week werden er 382 besmettingen gemeld. Inwoners die overleden zijn door het coronavirus zijn er opnieuw niet in Alphen.

Er zijn wel 12 ziekenhuisopnamen gemeld. Aangezien GGD Hollands Midden sinds kort nieuwe cijfers gebruikt om dit aantal te duiden, ligt dit aantal hoger dan eerder. Vanaf nu baseert GGD Hollands Midden zich op de cijfers van Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Hierin worden ook de personen meegerekend die voor iets anders naar het ziekenhuis gaan, maar wel corona blijken te hebben.

Dubbele dosis AstraZeneca

Op het coronadashboard wordt ook vermeld hoeveel inwoners uit Alphen volledig zijn gevaccineerd en hoeveel mensen de eerste prik hebben gehad. De eindstand van week 12 is dat 1.568 mensen de eerste prik hebben gehad en dat 498 inwoners volledig zijn gevaccineerd. Hierbij zitten ook de mensen die een dubbele dosis van het AstraZeneca-vaccin hebben gekregen.

Dit nieuws kwam afgelopen zaterdag naar buiten. Het gaat om ongeveer 150 patiënten die opgeroepen waren via een huisartsenpraktijk en ingeënt zijn in zalencentrum De Bron. Pas toen er 150 prikken waren gezet, werd de fout ontdekt. De personen die de dubbele dosis hebben gekregen zijn gebeld en gevraagd om eventuele bijwerkingen direct te melden.

Inmiddels is het prikken met Astra-Zeneca weer op pauze gezet. Mensen onder de 60 jaar krijgen de prik pas weer toegediend nadat er opnieuw onderzoek is gedaan na de bijwerkingen. Er zijn namelijk vijf meldingen binnengekomen van vrouwen onder de 60 die na de prik last kregen van trombose. Een van hen overleed. De Trombosestichting heeft, net als andere experts, kritiek op het pauzeren. Zij zijn van mening dat het aantal heftige bijwerkingen dat nu wordt geconstateerd niet opweegt tegen de schade die niet-vaccineren oplevert.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 09:26

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.