Josh Walet

Stijging aantal nieuwe coronabesmettingen zet door in Alphen aan den Rijn

Voor het eerst sinds weken ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn weer boven de 100. In de regio Hollands Midden is het aantal nieuwe coronabesmettingen flink gestegen.

In week 39 meldde GGD Hollands Midden 99 nieuwe coronabesmettingen. Dat aantal steeg afgelopen week tot boven de 100 besmettingen. GGD Hollands Midden meldde afgelopen week in totaal 114 nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Vorige week werd er 1 inwoner opgenomen in het ziekenhuis, afgelopen week is er opnieuw 1 inwoner in het ziekenhuis opgenomen (cijfers zijn tot en met zaterdag, red.). Er is afgelopen week niemand uit onze gemeente overleden aan het coronavirus.

In de regio Hollands Midden is het aantal nieuwe coronabesmettingen flink gestegen. Waar er in week 39 in totaal 567 besmettingen werden bevestigd, werden er afgelopen week 926 nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal ziekenhuisopnamen is minder hard gestegen, er werden afgelopen week 8 ziekenhuisopnamen gemeld ten opzichte van 6 ziekenhuisopnamen die week ervoor (cijfers zijn tot en met zaterdag, red.).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."