InTeylingen

Stijging coronabesmettingen blijft aanhouden in Alphen

Maar liefst 151 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn testten afgelopen week positief op het coronavirus. Die week ervoor werden er 93 nieuwe besmettingen gemeld door GGD Hollands Midden. Daarnaast werden er drie personen in het ziekenhuis opgenomen.

Waar er in week 38 nog 47 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld en het aantal in week 39 op 93 nieuwe besmettingen stond, meldt GGD Hollands Midden nu 151 nieuwe coronabesmettingen in onze gemeente. Afgelopen week werden er ook 3 nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld. Het aantal sterfgevallen door corona is in onze gemeente de afgelopen week niet gestegen.

Dagelijks worden tientallen mensen getest bij de corona teststraat in Alphen of andere teststraten in de regio, maar nog eens tientallen mensen worden buiten de regio getest in verband met drukte. “Het is momenteel zeer druk in onze teststraten. Het is moeilijk om snel getest te worden bij een teststraat in de buurt”, zo meldde GGD Hollands Midden eerder.

Omdat het aantal besmettingen blijft stijgen, maakte het kabinet op vrijdag 18 september tijdens een persconferentie bekend dat er nieuwe maatregelen zullen gelden voor zes regio’s. Hieronder valt ook de regio Hollands Midden. Veiligheidsregio Hollands Midden maakte later die avond bekend dat er geen aparte nieuwe maatregelen komen voor onze regio. Maar de veiligheidsregio zal niet stil gaan zitten, daarover lees je hier meer.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).