Josh Walet
Advertorial Politiek plein

Stikstof in het Groene Hart 2 November 2022

Het CDA Alphen aan den Rijn ziet grote onzekerheid rond om de toekomst van het platteland. De kamerbrief over de gebied gerichte aanpak van 10 juni heeft veel los gemaakt in het land. Zo ook in de gemeente Alphen aan den Rijn.

In meerdere kernen hebben bezorgde agrariërs omgekeerde vlaggen aan alle lantarenpalen gehangen ook is er een protest geweest bij het gemeentehuis voorafgaand aan een gemeenteraadsvergadering. Het CDA heeft, bij monde van fractievoorzitter Jeroen van Gool, vragen gesteld over de effecten van de landelijke plannen voor onze lokale agrarische sector en opgeroepen om het gesprek tussen de gemeente en de agrariërs op te starten.

Omdat wij als CDA ook graag het gesprek aangaan organiseren wij een gespreksavond voor de agrariërs van het Groene Hart. Op deze avond kunnen de aanwezigen in gesprek gaan met een aantal kernspelers in de Haagse discussie. Deze kernspelers zijn onder andere LTO-voorman Sjaak van der Tak en CDA Kamerlid Derk Boswijk. Verder nodigen wij melkveehoudster Marjon Verkleij en wethouder buitengebied Relus Breeuwsma om elkaar in gesprek gaan over de lokale situatie. Ook is er de mogelijkheid voor de agrariërs om vooraf of tijdens de bijeenkomst vragen te stellen en deel te nemen aan het gesprek. Om zo samen toe te werken naar een aanpak met perspectief.

Het programma op woensdag 2 november ziet er als volgt uit:

18:45 -19:00 Inloop

19:00 -19:05 Opening Bestuur CDA Alphen aan den Rijn

19:05 -19:35 Rondetafelgesprek 1: Feiten over stikstof en Stikstof en Den Haag

19:35 -19:45 Vragen uit de zaal

19:45-20:10 Rondetafelgesprek 2: Stikstof in het Groene Hart

20:10-20:25 Vragen uit de zaal

20:25 – 20:30 Afsluiting

20:30 – 21:00 Borrel

Aanmelden: wij verzoeken u zich aan te melden via hier.

Locatie: Multifunctioneel landbouwbedrijf Jeu de boer, Galgweg 5, 2391 MV Hazerswoude-Dorp


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.