Algemeen

'StopLoverboysNu moet onder toezicht komen'

Corinne Dettmeijer, nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen, zegt dat de opvang van de stichting StopLoverboysNu in Alphen onder toezicht moet komen van de Inspectie Jeugdzorg.

Volgens Dettmeijer moet elke opvang van kwetsbare groepen onder toezicht staan van de inspectie. Ook de particuliere aanbieders van zorg aan slachtoffers van loverboypraktijken. Dettmeijer reageert op de gegeven antwoorden van staatssecretaris Van Rijn (Welzijn) op vragen van SP-kamerlid Nine Kooiman. De vragen hadden betrekking op mogelijke misstanden in de opvang van StopLoverboysNu.

Er ligt op dit moment een nieuwe wet bij de Eerste Kamer voor het vaststellen van bepalingen op het gebied van jeugdverblijven. Deze wet bepaalt dat de inspectie toezicht krijgt op iedere instelling waar tenminste vier minderjarigen elk gedurende een half jaar worden opgevangen.

In september van dit jaar lag de opvang voor slachtoffers van loverboypraktijken onder vuur door berichtgeving van ouders van slachtoffers en ex-vrijwilligers. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels vandaag 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.