Pixabay

Stoptober in Alphen aan den Rijn

De maand oktober is alweer over de helft. Dit geldt ook voor Stoptober. Van de Nederlandse rokers is 9 procent van plan om deze maand mee te doen aan de niet-rokenmaand. Doe jij ook mee?

 De cijfers in Alphen aan den Rijn

In de gemeente Alphen aan den Rijn rookt 24 procent van de 19-64 jarigen, dit blijkt uit de cijfers van de GGD. Van de rokers zegt 3 procent wekelijks te roken. Daarnaast zegt 33 procent van de 19-64 jarige te zijn gestopt met roken. Met 24 procent ligt Alphen aan den Rijn 1 procent hoger dan het gemiddelde aantal rokers in Nederland. Dat ligt namelijk met 23 procent net iets lager.

Corona

De huidige coronacrisis lijkt roet in het eten te gooien. Het burgerpanelonderzoek van de GGD  onderzocht de gevolgen van corona bij rokers.  Het onderzoek toont aan dat in Midden Holland 30% van de rokers meer is gaan roken dan vóór de coronacrisis. Er is nog niet bekent hoeveel mensen er tijdens de coronacrisis zijn begonnen met roken. Een uitgebreide vragenlijst naar de gezondheid van bewoners in Hollands Midden is vorige maand uitgezet (Gezondheidsmeter 2020). De resultaten zijn beschikbaar vanaf in september 2021.

Stoptober

In 2016 is uit onderzoek gebleken dat 70% van de deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Na drie maanden zijn de deelnemers nogmaals bevraagd, hieruit bleek dat meer dan de helft van de deelnemers na drie maanden nog steeds was gestopt met roken.

Wil jij ook stoppen? Kijk dan op www.stoptober.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 19:40

Elektrische scooter bij woning in brand

Op de Nieuwedijk in Alphen is de brandweer op zaterdagavond in actie gekomen voor een elektrische scooter die in brand stond. 

Advertorial Economie vandaag 16:21

Kroes en Partners: de notaris met een menselijke maat

Een notaris is een saaie, oude man die af en toe een stempel of een handtekening ergens op zet. Toch? Notariskantoor Kroes en Partners bewijst het tegendeel. “Kwaliteit is bij ons net zo belangrijk als de menselijke factor. Wij denken actief met de klant mee en denken altijd in oplossingen.”

Coronavirus in Alphen vandaag 14:11

‘We Care For You’: geef jij ook een behandeling cadeau voor onze zorghelden?

De coronacrisis onderstreept hoe belangrijk goede zorgverlening is. The Center of Beauty vindt dat zorgpersoneel meer verdient dan alleen applaus. Daarom zijn zij de actie ‘We Care For You’ gestart, waarbij zorgmedewerkers in het zonnetje worden gezet. De reacties zijn overweldigend, daarom doen ze een oproep aan andere ondernemers. 

Evenementen vandaag 13:24

Coronaproof langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten

De Halloween-evenementen konden door de aangescherpte maatregelen helaas geen doorgang vinden, maar langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten mag wel. Maar hoe doe je dat zo coronaproof mogelijk?