Josh Walet

Straatfeest Koningsnacht gaat door: “Nog een keer proberen”

Traditiegetrouw werd jarenlang twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat. Eén op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Hoewel de afgelopen editie van het straatfeest niet doorging, zal er met Koningsnacht weer gedanst worden in de Julianastraat.

De horecagelegenheden in de Julianastraat hadden besloten om met de Alphense Jaarmarkt vorig jaar geen straatfeest te organiseren. Dit vanwege de vele regels waar de organisatoren aan zouden moeten voldoen. Het college legde later uit dat er geen veranderingen waren in de regels. In 2022 golden dus dezelfde regels als tijdens de laatste vijf georganiseerde edities, laat het college weten. 

Straatfeest Koningsnacht

De avond voor Koningsdag zal er wél weer een straatfeest georganiseerd worden. Dit wordt gedaan door Bar Amsterdam, Schatjes en Bar Biefstro DAAN. “We gaan het toch nog een keer proberen”, aldus Bart Kamper. Een grote reden dat er dit jaar weer een straatfeest plaats zal vinden is vanwege een verzoek van de gemeente. “Zij wilden graag dat wij weer een straatfeest zouden organiseren.” Wat de reden was van het verzoek is niet bekend. Het straatfeest zal plaatsvinden op woensdag 26 april 2023 in de Julianastraat.

Ook zal er op Koningsdag een familie evenement georganiseerd worden in de Julianastraat. Zo zal er op 27 april een barbecue staan en wordt er leuke muziek gedraaid voor jong en oud. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.