Josh Walet

Straatfeest Koningsnacht gaat door: “Nog een keer proberen”

Traditiegetrouw werd jarenlang twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat. Eén op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Hoewel de afgelopen editie van het straatfeest niet doorging, zal er met Koningsnacht weer gedanst worden in de Julianastraat.

De horecagelegenheden in de Julianastraat hadden besloten om met de Alphense Jaarmarkt vorig jaar geen straatfeest te organiseren. Dit vanwege de vele regels waar de organisatoren aan zouden moeten voldoen. Het college legde later uit dat er geen veranderingen waren in de regels. In 2022 golden dus dezelfde regels als tijdens de laatste vijf georganiseerde edities, laat het college weten. 

Straatfeest Koningsnacht

De avond voor Koningsdag zal er wél weer een straatfeest georganiseerd worden. Dit wordt gedaan door Bar Amsterdam, Schatjes en Bar Biefstro DAAN. “We gaan het toch nog een keer proberen”, aldus Bart Kamper. Een grote reden dat er dit jaar weer een straatfeest plaats zal vinden is vanwege een verzoek van de gemeente. “Zij wilden graag dat wij weer een straatfeest zouden organiseren.” Wat de reden was van het verzoek is niet bekend. Het straatfeest zal plaatsvinden op woensdag 26 april 2023 in de Julianastraat.

Ook zal er op Koningsdag een familie evenement georganiseerd worden in de Julianastraat. Zo zal er op 27 april een barbecue staan en wordt er leuke muziek gedraaid voor jong en oud. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.