Josh Walet

Straatfeest Koningsnacht gaat door: “Nog een keer proberen”

Traditiegetrouw werd jarenlang twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat. Eén op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Hoewel de afgelopen editie van het straatfeest niet doorging, zal er met Koningsnacht weer gedanst worden in de Julianastraat.

De horecagelegenheden in de Julianastraat hadden besloten om met de Alphense Jaarmarkt vorig jaar geen straatfeest te organiseren. Dit vanwege de vele regels waar de organisatoren aan zouden moeten voldoen. Het college legde later uit dat er geen veranderingen waren in de regels. In 2022 golden dus dezelfde regels als tijdens de laatste vijf georganiseerde edities, laat het college weten. 

Straatfeest Koningsnacht

De avond voor Koningsdag zal er wél weer een straatfeest georganiseerd worden. Dit wordt gedaan door Bar Amsterdam, Schatjes en Bar Biefstro DAAN. “We gaan het toch nog een keer proberen”, aldus Bart Kamper. Een grote reden dat er dit jaar weer een straatfeest plaats zal vinden is vanwege een verzoek van de gemeente. “Zij wilden graag dat wij weer een straatfeest zouden organiseren.” Wat de reden was van het verzoek is niet bekend. Het straatfeest zal plaatsvinden op woensdag 26 april 2023 in de Julianastraat.

Ook zal er op Koningsdag een familie evenement georganiseerd worden in de Julianastraat. Zo zal er op 27 april een barbecue staan en wordt er leuke muziek gedraaid voor jong en oud. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 12:00

Kamerlid Mohammed Mohandis naar Alphen aan den Rijn

Zaterdag 30 september trappen GroenLinks en PvdA in Alphen aan den Rijn gezamenlijk de campagne af voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, samen met Kamerlid Mohammed Mohandis. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er in wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn gesproken over de visie, de uitstraling en de uitvoering van de campagne. Alle geïnteresseerden in een groene en sociale toekomst zijn welkom.

Advertorial Theater vandaag 09:22

De Dansers opent het nieuwe dansseizoen in Castellum

Ze staan op de voorkant van de brochure en trappen het dansseizoen van Theater Castellum af: De Dansers. Een gezelschap uit Utrecht dat bekendstaat om hun dansconcerten met energieke moderne dans en livemuziek. Op dinsdag 26 september komt de groep dansers en muzikanten naar Alphen aan den Rijn met hun nieuwste voorstelling ‘Hush’.

Sport vandaag 08:02

Droomstart voor Alphia in de 2e klasse C

Alphia heeft de droomstart van de nieuwe competitie in de 2e klasse C te pakken. De oranjehemden wonnen de eerste wedstrijd met 4-2 van het Wassenaarse SVC'08.