Josh Walet

Straatfeest Koningsnacht gaat door: “Nog een keer proberen”

Traditiegetrouw werd jarenlang twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat. Eén op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Hoewel de afgelopen editie van het straatfeest niet doorging, zal er met Koningsnacht weer gedanst worden in de Julianastraat.

De horecagelegenheden in de Julianastraat hadden besloten om met de Alphense Jaarmarkt vorig jaar geen straatfeest te organiseren. Dit vanwege de vele regels waar de organisatoren aan zouden moeten voldoen. Het college legde later uit dat er geen veranderingen waren in de regels. In 2022 golden dus dezelfde regels als tijdens de laatste vijf georganiseerde edities, laat het college weten. 

Straatfeest Koningsnacht

De avond voor Koningsdag zal er wél weer een straatfeest georganiseerd worden. Dit wordt gedaan door Bar Amsterdam, Schatjes en Bar Biefstro DAAN. “We gaan het toch nog een keer proberen”, aldus Bart Kamper. Een grote reden dat er dit jaar weer een straatfeest plaats zal vinden is vanwege een verzoek van de gemeente. “Zij wilden graag dat wij weer een straatfeest zouden organiseren.” Wat de reden was van het verzoek is niet bekend. Het straatfeest zal plaatsvinden op woensdag 26 april 2023 in de Julianastraat.

Ook zal er op Koningsdag een familie evenement georganiseerd worden in de Julianastraat. Zo zal er op 27 april een barbecue staan en wordt er leuke muziek gedraaid voor jong en oud. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.