Josh Walet

Streekvervoer staakt opnieuw: “Blijven staken tot er akkoord is”

Reis jij via Alphen aan den Rijn naar school of werk? Let dan extra op, want het streekvervoer zal woensdag 22 en vrijdag 24 februari opnieuw staken. Hierdoor zullen er minder tot geen bussen rijden.

Volgens de vakbonden is dit het begin van een nieuwe reeks stakingen. “De verwachting is dat het niet blijft bij deze twee dagen.” Nieuwe stakingen zullen minimaal 48 uur van tevoren aankondigt worden.

De staking wordt georganiseerd om een betere cao af te dwingen. Dit omdat werkgevers niet reageerden op een ultimatum van het CNV. Eerder dit jaar werd al gestaakt door leden van de FNV. Ook vorig jaar vonden er stakingsacties plaats. In september en oktober hebben werknemers van het streekvervoer ook al gestaakt, omdat zij het niet eens waren met de werkomstandigheden. “De vakbonden hebben aangegeven dat ze blijven staken totdat er een akkoord is”, laat 9292 weten.

Arriva

Arriva laat weten dat het nog niet zeker is wat de staking voor hun dienstregeling betekent. “We weten op de dag zelf pas hoe groot de stakingsbereidheid is”, begint Arriva. Ze vervolgen: “We kunnen daardoor niet op voorhand zeggen wat de gevolgen voor de dienstregeling zijn.” Ben je van plan met de bus te gaan? Houd de reisplanner dan goed in de gaten.

Streekvervoerder R-net valt onder NS. Dit betekent dat zij niet zullen staken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.