Josh Walet

Streekvervoer staakt opnieuw: “Blijven staken tot er akkoord is”

Reis jij via Alphen aan den Rijn naar school of werk? Let dan extra op, want het streekvervoer zal woensdag 22 en vrijdag 24 februari opnieuw staken. Hierdoor zullen er minder tot geen bussen rijden.

Volgens de vakbonden is dit het begin van een nieuwe reeks stakingen. “De verwachting is dat het niet blijft bij deze twee dagen.” Nieuwe stakingen zullen minimaal 48 uur van tevoren aankondigt worden.

De staking wordt georganiseerd om een betere cao af te dwingen. Dit omdat werkgevers niet reageerden op een ultimatum van het CNV. Eerder dit jaar werd al gestaakt door leden van de FNV. Ook vorig jaar vonden er stakingsacties plaats. In september en oktober hebben werknemers van het streekvervoer ook al gestaakt, omdat zij het niet eens waren met de werkomstandigheden. “De vakbonden hebben aangegeven dat ze blijven staken totdat er een akkoord is”, laat 9292 weten.

Arriva

Arriva laat weten dat het nog niet zeker is wat de staking voor hun dienstregeling betekent. “We weten op de dag zelf pas hoe groot de stakingsbereidheid is”, begint Arriva. Ze vervolgen: “We kunnen daardoor niet op voorhand zeggen wat de gevolgen voor de dienstregeling zijn.” Ben je van plan met de bus te gaan? Houd de reisplanner dan goed in de gaten.

Streekvervoerder R-net valt onder NS. Dit betekent dat zij niet zullen staken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.