Het Leerplein
Advertorial Onderwijs en opvang

Stress, paniek en slapeloze nachten: help, de toetsweek komt er weer aan!

Het is weer zo ver. Het moment dat zowel door leerlingen als ouders vaak wordt gevreesd. De toetsweek. Het moment waarop blijkt of het harde werken van een leerling haar vruchten af werpt, of dat blijkt dat alle zorgen over het huiswerk van stiekem erg bezorgde ouders, terecht blijken te zijn. De toetsweek. 

De periode waarin hoopvolle gedachten van ouders worden afgewisseld door gefrustreerde zuchten wanneer hij of zij nog steeds geen planning heeft gemaakt! De toetsweek. Waarin het risico op een 2,6 exponentieel toeneemt na te horen te hebben gekregen dat de wiskunde toets “ja, nee, ging eigenlijk best goed” - ging.

Puddingfase

“Het is ook niet niks, en dat bedoel ik erg oprecht.”, begint Laurens Riemsdijk van Eldik, eigenaar van Het Leerplein. “Wij, als weloverwogen en ontwikkelde volwassenen hebben de luxe van een uitontwikkeld brein. Onze grijze massa is klaar. Goed, de inhoud ervan groeit natuurlijk door, maar de structuur is klaar. Alle functies zijn er. En dat is prettig. Wij kunnen namelijk plannen en vooruitkijken en dingen doen, simpelweg omdat dat handig is om nu te doen.”

"Onze pubers hebben deze luxe helaas niet.”, vervolgt hij. Volgens hem hebben pubers soms eerder grijze puddingen dan grijze massa’s. En dat levert blijkbaar moeilijke situaties op soms. “Natuurlijk varieert het pudding gehalte van kind tot kind, en van leeftijd tot leeftijd. Maar onder de streep blijft het pudding en dat botst soms met onze grijze massa’s.”

Zijn eigen 'puddingfase' kan hij zich nog goed herinneren. "Gelukkig ben ik daar goed uitgekomen, maar ik voel me wel eens schuldig over de kopzorgen die ik mijn ouders vroeger heb bezorgd."

Hij vervolgt: "Als kersverse vader van een schitterend meisje van vier maanden oud kijk ik met frisse tegenzin op tegen de tijd dat zij deel zal nemen aan de gevreesde toetsweken. Aangezien ik me nog geen zorgen hoef te maken over de toetsweken van mijn dochter, deel ik in de zorgen van ouders die deze last wel moeten dragen." Veel van deze ouders bellen Laurens dan ook op voor hulp na tegenvallende cijfers.

Hulp van Het Leerplein

"Gelukkig zouden wij Het Leerplein niet zijn als wij deze zorgen over cijfers en de stress thuis niet weg zouden kunnen nemen door met een zelfverzekerd gevoel te zeggen dat wij in de dertien jaar dat we bestaan in sommige gevallen zelfs kleine wonderen hebben verricht." Zo zorgt Het Leerplein voor het wegwerken van tekorten, goede resultaten op het eindexamen en het wegnemen van frustratie en strijd thuis zodat thuis, weer gewoon thuis wordt in plaats van een werkplek.

"Daarom heb ik eigenlijk maar één echt advies: wacht niet te lang met hulp inschakelen. Achterstanden inhalen kost immers meer moeite dan het bijhouden. Hoe eerder uw kind doorheeft wat diens gebruiksaanwijzing is, hoe eerder uw kind het helemaal zelf kan." Dat is precies waar ze bij Het Leerplein samen met u, uw kind, en de hoogopgeleide begeleiders naar op zoek gaan. De gebruiksaanwijzing; dé manier waarop jouw kind goed werkt, zodat al het huiswerk zonder al te veel tegenzin gemaakt wordt, het leerwerk ook daadwerkelijk blijft hangen én schoolwerk geen strijd meer oplevert.

Kijk op hetleerplein.nl voor meer informatie of bel naar 06-24390974. Eigenaar Laurens denkt graag met je mee.


Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.