Alphen Beweegt

Stretch en Relax met #HeelAlphenBeweegt

Dat sport en beweging één van de pijlers zijn van een goede gezondheid, is ondertussen algemeen bekend. Maar wat veel mensen niet weten of vaak vergeten, is dat stretchoefeningen net zo belangrijk zijn en op zichzelf ook een goede vorm van lichaamsbeweging zijn.

Waarom stretchen zo goed is? Dat lees je hier:

  1. Stressvermindering. Tijdens het stretchen heb je tijd om rustig in en uit te ademen. Je bent bezig met je lichaam en focust je even op jezelf. Wanneer je gestrest bent verkrampen je spieren en juist die ontspanning heb je nodig. Door te stretchen worden je spieren voor een hele korte periode even op spanning gezet om ze daarna weer te ontspannen. En ontspannen spieren hebben een positieve invloed op stress en dus op je hele lichaam.
  2. Positieve invloed lichaamshouding. Stretchen heeft ook een positieve invloed op je lichaamshouding. Door regelmatig te stretchen wordt je lichaamshouding meer ontspannen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je gestrest bent je meer met je schouders omhoog loopt. Terwijl als je ontspannen bent je schouders lekker naar beneden kunnen hangen.
  3. Meer bewegingsvrijheid. Door te stretchen heb je een groter bereik, je hebt meer bewegingsvrijheid in je gewrichten en dat zorgt voor betere sportprestaties. Ook zorgt dit voor een betere balans.
  4. Meer flexibiliteit. Naarmate je ouder wordt worden je spieren automatisch korter. Door te stretchen help je je spieren om langer lang te blijven, waardoor het bewegen je makkelijker af gaat.
  5. Een betere bloedcirculatie. Dat is belangrijk want de bloedstroom die in ons lichaam rond circuleert voorziet onze spieren van de nodige voedingsstoffen. Een betere bloedcirculatie zorgt er ook voor dat onze spieren sneller herstellen na een activiteit en minder snel stijf worden.

Buurtsportcoach Pepijn heeft een aantal oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen.

banner heel alphen beweegt.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.