Student, huismoeder of oud-manager? Zeg ‘JA’ tegen een baan in de Horeca!

De deuren van de horeca staan weer wagenwijd open. Toch is er één groot probleem: personeelstekort. Er staan meer vacatures open dan ooit tevoren. Met de campagne ‘JA in de Horeca’ bundelen Alphense restaurants en cafés hun krachten om nieuw personeel aan te trekken. Want werken in de horeca? Dat is écht leuk!

Aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 stonden bij alle bedrijfstakken meer vacatures open dan in het kwartaal ervoor. Het aantal vacatures groeide met 15.000 het hardst in de horeca, meldt het CBS. Ja, je leest het goed. 15.000 vacatures meer in de horeca dan het kwartaal ervoor. Ook in Alphen aan den Rijn staan bij restaurants en cafés tientallen vacatures open, variërend van keukenhulp en koks tot aan medewerkers in de bediening en bartenders.

JA in de Horeca

Dat vraagt om actie. Twaalf Alphense horecagelegenheden hebben het initiatief genomen om de handen ineen te slaan en een gezamenlijke campagne op te zetten om te laten zien dat het tof is om in de horeca te werken. En wie kan daar beter over vertellen dan het personeel zelf? Het zijn immers de medewerkers die de identiteit van de horecagelegenheid vormgeven; zij vormen het levende bewijs dat werken in de horeca écht leuk is. En dat positieve gevoel brengen ze graag over op potentiële nieuwe collega's.

Zoveel mensen, zoveel smaken

Van (afgestudeerde) studenten en huismoeders tot aan mensen die na een lange pauze een toffe nieuwe uitdaging zoeken – een baan in de horeca is voor iedereen. Bij Alphense horecagelegenheden ontdek je de voordelen van werken in de horeca: parttime, fulltime, op oproepbasis. Met of zonder diploma. Voor de student, huismoeder of carrièretijger. Snel en laagdrempelig solliciteren. Waar wacht je nog op? Zeg ‘JA’ tegen een baan in de Horeca! Want werken in de horeca? Dat is écht leuk!

Bekijk alle horeca-vacatures op JAindeHoreca.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.