mboRijnland

Studenten mboRijnland actief als boa bij gemeenteraadsverkiezingen in Alphen

Op 16 maart komen mboRijnland studenten van Orde & Veiligheid in actie om de gemeente te helpen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Na de succesvolle samenwerking vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen worden studenten opnieuw ingezet in Alphen aan den Rijn als boa.

Niet alleen in Alphen worden studenten ingezet tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, ook in Gouda zijn zij te vinden. In Alphen en Gouda samen zien 107 eerste- en tweedejaarsstudenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid (HTV), verdeeld over 46 stemlokalen, erop toe dat het stemmen ordelijk en zonder problemen verloopt. “De werkzaamheden richten zich vooral op het vervullen van de rol als gastheer/gastvrouw, aanwijzingen geven rondom het parkeren, het managen van de wachtrij en melding maken van incidenten”, licht mboRijnland toe.

Niels Vroege is docent HTV en vanuit mboRijnland coördinator voor de stembureaus in Alphen aan den Rijn: “De afgelopen weken hebben de studenten naast de praktische instructie ook les gekregen over de verkiezingen, hoe de gemeenteraad in elkaar zit en wie er mag stemmen. We zijn trots om als school aan zo'n belangrijk evenement te kunnen bijdragen. Mocht je deze studenten zien staan, spreek ze gerust even aan. Ze staan je graag te woord!“ Eén van de eerstejaars studenten HTV: “Voor mij is het de eerste keer dat ik in de openbare ruimte in functie aan het werk ben. Een nieuwe ervaring, waar ik erg veel zin in heb.” 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.