Pixabay

Studenten politiebureau Alphen controleren op fietsverlichting

Ben jij al gecontroleerd door de studenten van politiebureau Alphen aan den Rijn? Deze week houden zij zich bezig met het controleren van fietsverlichting.

Goede fietsverlichting is belangrijk voor zowel de fietser, maar ook voor de andere mensen in het verkeer. “Als je weet dat je in het donker gaat fietsen, zorg er dan voor dat je van tevoren al je verlichting hebt gecheckt, zodat je weet dat hij het doet”, aldus de politie.

Met goede verlichting ben je te allen tijde goed zichtbaar voor alle andere weggebruikers. Dit kan ongelukken voorkomen. Daarom controleert de politie regelmatig of fietsers hun verlichting aan hebben staan. Zo ook deze week. Dit keer controleren studenten van het Alphense politiebureau hierop. Rijd je zonder fietsverlichting? Dan kun je een boete krijgen van € 60.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.