Algemeen

Studenten springen voor Prinses Beatrix Spierfonds

Op 24 oktober zetten vier studenten uit Alphen aan den Rijn zich in voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De Alphenaren zullen 24 uur lang 'Springen voor Spieren' en proberen voor hun actie zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Rik Falhaber, Kasper Berkhout, Erwin van der Windt en Jesse van Vliet zijn studenten aan de Hogeschool Leiden. De actie Springen voor Spieren is voortgekomen uit een opdracht van de hogeschool. "We studeren commerciële economie en moeten dus een aantal projecten voor school doen. Ons allereerste sales project is: een leuke en originele actie voor een goed doel organiseren", aldus Kasper.

Na heel wat brainstormsessies kwamen de studenten op het idee om 24 uur lang te springen op een trampoline. "We houden met z'n vieren een trampoline 24 uur lang in beweging en putten onze spieren maximaal uit voor het Prinses Beatrix Spierfonds, omdat wij dit een erg mooi doel vinden", legt Kasper uit. "Het fonds doet onderzoek naar spierziekte en hier is natuurlijk geld voor nodig wat we op deze manier willen binnenhalen. We hebben het spierfonds gekozen omdat wij dit een erg mooi doel vinden. Er zijn zeshonderd verschillende spierziektes en voor geen enkele is een medicijn, laat staan dat we weten waarom spierziektes ontstaan."

Doneren
De actie wordt 24 oktober gehouden bij trampolinepark Trixs in Leiderdorp. Het doel van Rik, Kasper, Erwin en Jesse is om minimaal vierduizend euro op te halen. Inmiddels hebben ze al bijna 1.200 euro verzameld. Doneren voor het goede doel kan via hun pagina op de website


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.