Pixabay

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

De woningen moeten een WOZ-waarde hebben die lager dan gemiddeld is en een energielabel van D, E, F of G. De subsidie kan worden aangevraagd via de website van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het maximale aan te vragen bedrag is de helft van de totale kosten met een maximum van € 1.460,- Zowel materiaalkosten als arbeid horen bij deze kosten. Voor doe-het-zelvers geldt dat de materiaalkosten gesubsidieerd kunnen worden.

De subsidiepot is gevuld met 2 miljoen euro. Hiervan is een bedrag van € 1.868.679,- door de Rijksoverheid beschikbaar gesteld. Een deel van deze Rijkssubsidie, ruim € 350.000,-, is gereserveerd voor Verenigingen van Eigenaren. Het gaat dan om oudere complexen met het bouwjaar 1992 of eerder. 

De gemeente heeft een aanvullend bedrag van  € 131.321,- in de pot gestopt. Dit aanvullende bedrag is specifiek bestemd voor eigenaren die in 2021, 2022 en 2023 energietoeslag hebben ontvangen. Deze categorie komt in aanmerking voor een maximum van € 4.000,- euro per woning.

De subsidieregeling geldt met terugwerkende kracht van 1 januari 2024 tot 31 december 2025. De regeling wordt op 1 juni 2024 opengesteld, vanaf dan kunnen aanvragen worden gedaan via www.alphenaandenrijn.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.