Gemeente Alphen aan den Rijn

Subsidies energiebesparende maatregelen in recordtempo aangevraagd

De gemeentelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen in huis is een groot succes gebleken.

Zo’n 400 huishoudens hebben gebruik gemaakt van de subsidieregeling energiebesparing bestaande bouw. De gemeente stelde een half jaar geleden € 500.000 euro beschikbaar om inwoners met een financiële bijdrage tegemoet te komen om energiebesparende maatregelen in hun huis te treffen. Deze subsidie is bijvoorbeeld bedoeld als bijdrage bij het aanschaffen van rendementsglas of voor vloer-, dak- of spouwmuurisolatie. De bodem van de subsidiepot komt nu rap in zicht, waardoor het binnenkort niet meer mogelijk is de subsidie bij de gemeente aan te vragen.

“De subsidieregeling is een succesvol onderdeel gebleken in onze aanpak om woningen in Alphen aan den Rijn energiezuiniger te maken. De financiële stimulans heeft op een positieve manier bijgedragen aan de bewustwording van inwoners over duurzaamheid”, aldus Leo Maat, wethouder Duurzaamheid.

 

Rijkssubsidie
Per 2 september is de rijkssubsidie Energiebesparing Eigen Huis van start gegaan. Zodra de gemeentelijke regeling ophoudt te bestaan, kunnen inwoners hier gebruik van maken. De rijkssubsidie komt grotendeels overeen met de gemeentelijke regeling. Een belangrijk verschil is dat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis alleen verstrekt wordt aan aanvragers die twee of meer energiebesparende maatregelen nemen.

Meer informatie over de rijkssubsidie Energiebesparing Eigen Huis


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:52

ROMEINEN Dank aan de godin

De Romeinen heersten ruwweg van halverwege de eerste tot het eind van de derde eeuw in ons natte kikkerlandje. Net als de inheemse bevolking aanbaden de Romeinen veel goden en godinnen. Een ervan was Nehalennia, beschermvrouwe van reizigers in het Noordzeegebied.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:44

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Natuur en recreatie gisteren 14:21

Park Zegersloot: "een visitekaartje voor Alphen"

Veel Nederlanders slaan dit jaar een reis naar het buitenland over en gaan in plaats daarvan dit jaar op vakantie in eigen land. Park Zegersloot heeft de afgelopen jaren war veranderingen ondergaan en is nu helemaal klaar voor Nederlandse vakantiegangers. Wethouder Kees van Velzen geeft een rondleiding. 

Calamiteiten gisteren 13:24

Traumahelikopter landt bij PI Alphen

Diverse hulpdiensten waren deze zaterdagmiddag aanwezig bij de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen. Ook de traumahelikopter was ter plaatse.