Gemeente Alphen aan den Rijn

Subsidies energiebesparende maatregelen in recordtempo aangevraagd

De gemeentelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen in huis is een groot succes gebleken.

Zo’n 400 huishoudens hebben gebruik gemaakt van de subsidieregeling energiebesparing bestaande bouw. De gemeente stelde een half jaar geleden € 500.000 euro beschikbaar om inwoners met een financiële bijdrage tegemoet te komen om energiebesparende maatregelen in hun huis te treffen. Deze subsidie is bijvoorbeeld bedoeld als bijdrage bij het aanschaffen van rendementsglas of voor vloer-, dak- of spouwmuurisolatie. De bodem van de subsidiepot komt nu rap in zicht, waardoor het binnenkort niet meer mogelijk is de subsidie bij de gemeente aan te vragen.

“De subsidieregeling is een succesvol onderdeel gebleken in onze aanpak om woningen in Alphen aan den Rijn energiezuiniger te maken. De financiële stimulans heeft op een positieve manier bijgedragen aan de bewustwording van inwoners over duurzaamheid”, aldus Leo Maat, wethouder Duurzaamheid.

 

Rijkssubsidie
Per 2 september is de rijkssubsidie Energiebesparing Eigen Huis van start gegaan. Zodra de gemeentelijke regeling ophoudt te bestaan, kunnen inwoners hier gebruik van maken. De rijkssubsidie komt grotendeels overeen met de gemeentelijke regeling. Een belangrijk verschil is dat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis alleen verstrekt wordt aan aanvragers die twee of meer energiebesparende maatregelen nemen.

Meer informatie over de rijkssubsidie Energiebesparing Eigen Huis


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 17:24

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Politiek gisteren 16:36

Project aquathermie Planetenbuurt krijgt EU-subsidie

De pilot om een deel van de Planetenbuurt met water te verwarmen, is succesvol. Inmiddels is via de provincie Zuid-Holland een EU-subsidieaanvraag gedaan en deze is gehonoreerd. Tien gemeenten nemen deel aan het project.

Politiek gisteren 15:17

Alphense horecaterrassen mogen hele winter open

In het kader van de coronamaatregelen, waardoor onder meer de horecaondernemers zwaar zijn getroffen, is het gebruik van terrassen in de zomer versoepeld. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat de terrasvergunningen de hele winter zullen gelden.