Gemeente Alphen aan den Rijn

Subsidies energiebesparende maatregelen in recordtempo aangevraagd

De gemeentelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen in huis is een groot succes gebleken.

Zo’n 400 huishoudens hebben gebruik gemaakt van de subsidieregeling energiebesparing bestaande bouw. De gemeente stelde een half jaar geleden € 500.000 euro beschikbaar om inwoners met een financiële bijdrage tegemoet te komen om energiebesparende maatregelen in hun huis te treffen. Deze subsidie is bijvoorbeeld bedoeld als bijdrage bij het aanschaffen van rendementsglas of voor vloer-, dak- of spouwmuurisolatie. De bodem van de subsidiepot komt nu rap in zicht, waardoor het binnenkort niet meer mogelijk is de subsidie bij de gemeente aan te vragen.

“De subsidieregeling is een succesvol onderdeel gebleken in onze aanpak om woningen in Alphen aan den Rijn energiezuiniger te maken. De financiële stimulans heeft op een positieve manier bijgedragen aan de bewustwording van inwoners over duurzaamheid”, aldus Leo Maat, wethouder Duurzaamheid.

 

Rijkssubsidie
Per 2 september is de rijkssubsidie Energiebesparing Eigen Huis van start gegaan. Zodra de gemeentelijke regeling ophoudt te bestaan, kunnen inwoners hier gebruik van maken. De rijkssubsidie komt grotendeels overeen met de gemeentelijke regeling. Een belangrijk verschil is dat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis alleen verstrekt wordt aan aanvragers die twee of meer energiebesparende maatregelen nemen.

Meer informatie over de rijkssubsidie Energiebesparing Eigen Huis


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:06

Ernstig ongeval Amerikalaan

Er heeft een ernstige aanrijding plaatsgevonden op de Amerikalaan. Een vrouw (voetganger) is hierbij geschept door een personenauto.

Verkeer en vervoer gisteren 10:32

Nieuwe dienstregeling: wat zijn de gevolgen voor Alphen?

Vandaag, op zondag 15 december, is de nieuwe dienstregeling ingegaan. Niet alleen NS, maar ook Arriva voert wijzigingen door, onder andere om beter aan te sluiten op de nieuwe dienstregeling van NS. Wat betekent de nieuwe dienstregeling voor Alphen aan den Rijn?

Politiek 14 dec. 2019 15:29

Afvalstoffenheffing stijgt fors in Alphen aan den Rijn

De gemeentelijke afvalstoffenheffing gaat komend jaar met 9 procent omhoog. Ook in 2021 en 2022 zal dit ongeveer het geval zijn. Wethouder Kees van Velzen (financiën) kiest voor een verhoging in drie termijnen in plaats van een zeer forse verhoging in één keer.

Politiek 14 dec. 2019 15:16

Magneetvissen verboden in hele gemeente

Gemeente Alphen aan den Rijn verbiedt het populaire magneetvissen. Deze hobby is te gevaarlijk, zo meldt burgemeester Liesbeth Spies. Het risico bestaat dat wapens of munitie worden opgevist die recent zijn en niet uit de Tweede Wereldoorlog.

Evenementen 14 dec. 2019 12:46

Ontmoet de Kerstman bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 21 december van 13:00 tot 16:00 uur kun je bij Winkelcentrum de Baronie de Kerstman ontmoeten. De Kerstman verwelkomt iedereen om een foto met hem te maken en hij deelt heerlijke chocoladekransjes van Martinez Chocolatier uit!