Alphens EV

Subsidies voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar samen

Vandaag, woensdag 15 mei, sluit de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het fusiefeest '2000 jaar geschiedenis, 10 jaar samen'. "Er zijn verschillende leuke aanvragen", meldt wethouder Gert-Jan Schotanus. Wie er een subsidie krijgt, wordt 30 mei bekendgemaakt.

De Alphense gemeenteraad heeft € 100.000 beschikbaar gesteld. Een deel van het geld is bestemd voor initiatieven van inwoners en een deel van het geld is bestemd voor grotere organisaties. Vanuit de inwoners zijn enige tientallen leuke ideeën ingediend.

De gemeente heeft zelf een aantal zaken geïnitieerd. Zo is er een groot Midzomernachtfeest in Museumpark Archeon op 22 juni. Het feest is van 19.00 tot 23.00 uur en binnenkort kunnen kaarten worden aangevraagd. Van de tweeduizend kaarten zijn er 1800 voor inwoners van de hele gemeente bestemd. Deze kaarten worden naar rato over alle dorpen en wijken verdeeld.

Met de overige 200 kaarten worden mensen die veel organiseren in de gemeente uitgenodigd. "Wij denken daarbij bijvoorbeeld aan de mensen die aan de Dorpsoverleggen deelnemen", zegt burgemeester Liesbeth Spies. Aan het Midzomernachtfeest werken voor lokale organisaties mee. Zo zijn er voedselstands van Eetbaar Alphen, zal de stadsdichter een gedicht voordragen en zorgt Khabbaz voor jong talent om op te treden.

Akkefietje

Een vervelend akkefietje is een aantal mensen dat de aankondiging op gemeentelijke social media misbruikt om te klagen over de 'annexatie', de naamgeving na de fusie en over gebrekkig groenonderhoud. "Wij nemen daar kennis van", zegt wethouder Gert-Jan Schotanus. "Natuurlijk zijn er vraagstukken, maar die lossen we op en dat kost tijd. Bovendien: je geeft de samenleving met elkaar vorm. Het is een soort sentiment dat in stand blijft."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.