Alphens EV

Subsidies voor dorps- en buurthuizen worden herverdeeld

Binnenkort komt er een herverdeling van subsidies voor sociaal-maatschappelijk werk voor alle dorps- en buurthuizen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarmee komt een einde aan de ongelijke behandeling.

Na de fusie in 2014 zijn alle regels voor de drie fusiepartners gelijkgetrokken. Er zijn echter een paar zaken blijven hangen. Het subsidiestelsel voor dorps-, wijk- en buurtvoorzieningen is er daar een van. Wethouder Kees van Velzen is al jaren druk bezig om het hele stelsel te herzien en om de regelgeving gelijk te trekken.
Van oudsher wordt een sociaal-maatschappelijke subsidie wel gegeven in de voormalige gemeente Alphen aan den Rijn en niet in het voormalige Rijnwoude en Boskoop, omdat dat in die gemeenten niet gebruikelijk was.

De sociaal-maatschappelijke subsidies worden binnenkort herijkt. De wethouder maakt een praktijkplan met als basis een onlangs afgeronde inventarisatie. Het komt er op neer dat de oude regelgeving van Alphen aan den Rijn ook gaat gelden voor de dorps- en buurthuizen in voormalig Rijnwoude en Boskoop. Door deze subsidies eerlijk te verdelen, is het voor de dorps- en buurthuizen mogelijk om met een sluitende exploitatie te komen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:15

Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Algemeen vandaag 11:25

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Advertorial Overige vandaag 10:45

Van Ekris Toyota Alphen enige Hofleverancier onder autodealers in Nederland

Van Ekris Toyota, met drie vestigingen waaronder de locatie Alphen aan den Rijn, is als enige Hofleverancier onder de autodealers. Ze waren al de enige Toyota-dealer in Nederland maar ze zijn ook echt de enige autodealer in Nederland die zich zo mag noemen. Van Ekris bestaat al meer dan 109 jaar en is nog een echt familie bedrijf waarbij de 4e generatie aan het roer staat.

Overige vandaag 10:07

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn in eindronde Help Nederland Vooruit

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is geselecteerd als één van de vijf regionale initiatieven die meedoen in de stemronde van het ING Nederland Fonds. Dit fonds helpt initiatieven die Nederland sterker maken graag vooruit. Zij organiseren daarom dit jaar voor de vijfde keer de actie Help Nederland Vooruit.