Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Succes voor Basisschool het Palet tijdens Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Het Alphens Schoolvoetbaltoernooi, een jaarlijks hoogtepunt voor basisschoolleerlingen in de regio, bracht opnieuw een spannende competitie naar voren. Dit jaar was Basisschool het Palet het stralende middelpunt van de overwinning.

Op 29 april verzamelden vijfentwintig basisscholen zich op de voetbalvelden van sportpark De Bijlen, met in totaal 82 teams die in vier leeftijdscategorieën streden om de begeerde trofeeën. Opvallend was de deelname van gemixte teams, waar zowel jongens als meisjes samen het veld betraden.

Kampioenen

Een bijzonder hoogtepunt was de prestatie van Basisschool het Palet, waar zeven meisjes van Alphia en één meisje van ARC samen in één klas zaten en gezamenlijk deelnamen aan het toernooi. Op 29 april kroonden ze zich tot kampioenen van Alphen, en op woensdag 15 mei veroverden ze ook de regionale titel. Een geweldige prestatie, die de jongensgroep 5-6 van het Palet eveneens behaalde.

Nu maken beide teams zich klaar voor de districtfinale op woensdag 29 mei, hoogstwaarschijnlijk gehouden bij ARC. Deze prestatie is des te indrukwekkender gezien het feit dat het Palet een relatief kleine basisschool is.

De winnaars van elke categorie zijn door de organisatie van het Alphens Schoolvoetbaltoernooi aangemeld voor de districtsfinales op woensdag 29 mei 2024 en uiteindelijk de Landelijke finales op woensdag 12 juni 2024 op de KNVB Campus in Zeist.

jongens kampioenen.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.