Junis Kinderopvang

Succesvolle Junis ARC voetbaldagen

In de herfstvakantie vonden de Junis ARC voetbaldagen weer plaats. Ruim 300 kinderen van Junis-locaties uit Alphen aan den Rijn en omgeving kwamen sportieve spelletjes doen op de ARC-voetbalvelden.  

Dinsdag 22 oktober was eerst de beurt aan de jongste kinderen van verschillende BSO’s. Hoewel de middag begon met regen, bleef iedereen stoer doorspelen. Alle kinderen ontvingen na afloop een medaille voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Daarna kwam de grote afsluiter, waar iedereen enorm naar had uitgekeken: de wedstrijd van de kinderen tegen de pedagogisch medewerkers. Dat was dolle pret en natuurlijk wonnen de kinderen!

Op donderdag 24 oktober kwamen de oudere kinderen naar de ARC voetbalvelden. Om 10:30 uur begonnen zij met een pouleschema, waarbij elk team 4 tot 5 wedstrijden speelde. De teams met het hoogste doelsaldo en de meeste gewonnen wedstrijden gingen door naar de kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finale. Deze ging tussen BSO Buitenspel en BSO De Adelaars, en werd met 3-0 gewonnen door BSO Buitenspel.

Clubvlag
Er was ook een motivatieprijs: de prijs voor mooiste clubvlag. De BSO-teams hadden hun vlaggen in aanloop naar dit evenement op de locaties gemaakt. Op dinsdag werd deze gewonnen door BSO Aquarel. Op donderdag gingen de Orka’s en de Schildpadden van BSO Atlantis er met deze prijs vandoor.

Voetbaldagen
De Junis ARC voetbaldagen worden georganiseerd en begeleid door de pedagogisch medewerkers van Junis en de spelers van ARC. Door supermarkt Hoogvliet werden 350 flesjes water aangeboden voor alle dorstige sporters.

Vanwege groot succes is de volgende editie van de Junis ARC voetbaldagen al ingepland. Die vindt op donderdag 30 april plaats voor de 4- tot 7-jarigen. De kinderen ouder dan 7 jaar nemen het op maandag 4 mei tegen elkaar op.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Economie vandaag 15:33

Vraag het de Helpdesk Geldzaken

Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.

Gemeente vandaag 12:11

Parkeren van aanhangwagen, caravan, camper of trailer

De zomervakantie komt er bijna aan. Ben je van plan om weg te gaan met een aanhangwagen, caravan, camper of trailer? Let er dan op dat je dit voertuig in de gemeente Alphen aan den Rijn maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg of een parkeerplaats mag laten staan binnen de bebouwde kom.