Pattimura Run

Succesvolle Pattimura Run herdacht Molukse held in Alphen aan den Rijn

Gister, op de herdenkingsdag van de Molukse held Thomas Matulessy, ook bekend als Kapitan Pattimura, vond de jaarlijkse Pattimura Run plaats in Alphen aan den Rijn. Ter ere van het 2e lustrum organiseerde de groep hardlopers "Kawan Kawan Maluku Lari" deze bijzondere hardlooptocht, in samenwerking met Stichting Kaju Putih.

De Pattimura Run, die vriendschap, solidariteit en eenheid symboliseert, staat open voor iedereen die de herinnering aan Pattimura wil eren. De deelnemers legden gezamenlijk het parcours af, vergezeld door een brandende fakkel die de blijvende herinnering aan de vrijheidsstrijder vertegenwoordigt.

Ceremoniële handelingen

Gedurende de avond waren er ceremoniële handelingen ter ere van Thomas "Pattimura" Matulessy, waaronder het aansteken van de fakkel en het dragen ervan door een nazaat van Pattimura. Ook werden toespraken gehouden over de gebeurtenissen rondom de beroemde vrijheidsstrijder en de principes waar hij voor stond. Het jaarlijkse thema van de Pattimura Run, "Obor tetap tinggal menjala" (De fakkel zal altijd blijven branden), benadrukt de voortdurende inspiratie die Pattimura biedt in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid.

Kinderen

Naast de Pattimura Run namen ook de kinderen deel aan de Pattimura Kids-Run, waar ze op speelse wijze kennismaakten met het verhaal van Pattimura en vervolgens een korte sportieve loop deden. Het programma werd afgesloten met een gezellig samenzijn, waar deelnemers, genodigden, belangstellenden en vrijwilligers in een open en ongedwongen sfeer konden napraten en genieten van cultuur en muziek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.