Rick Reumerman

Succesvolle taptoe op het Lauraplein trekt veel bezoekers

Zaterdag 16 september vond de 32e editie van Taptoe Alphen plaats. Ditmaal had de organisatie het Lauraplein uitgekozen als locatie voor het muzikale feest. Mede dankzij het mooie weer en de rondgang van muziekkorpsen door het centrum, die vooraf ging aan de taptoe, was het gezellig druk op het Lauraplein.

In aanwezigheid van burgemeester Spies vertoonden lokale verenigingen en landelijke topkorpsen hun muzikale kunsten aan het Alphense publiek. Scoutingband de Schouw uit Boskoop had de eer om de taptoe te mogen openen. "De scoutingband was deze avond voor het eerst op een taptoe te zien en mogen trots zijn op wat ze hebben neergezet. Trompetterkorps Alkmaar verraste het publiek met hun vermakelijke show, die zij speelden op hun zogeheten ‘natuur-instrumenten’ met maar één enkel ventiel", vertelt de organisatie.

De showcombinatie DSS/Con Brio uit Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn lieten aan het publiek hun nieuwe show ‘water, wind en wieken’ zien. De Majorettes van Alphen zorgden ervoor dat het geheel een feest was om naar te kijken. Daarna was het de beurt aan landelijke toppers Tamarco uit Leiderdorp, METRO uit Scheveningen en Laurentius uit Voorschoten. Deze drie korpsen zijn bekend in binnen- en buitenland en lieten met hun shows het publiek meezingen, meedeinen en genieten. Dit alles werd natuurlijk beloond met luid applaus.

Het geheel werd afgesloten met een gezamenlijke finale, waarna de korpsen weer door het centrum terug marcheerden naar de omkleedruimte aan de Paradijslaan. Vele mensen kwamen hun huizen uit en stonden op balkons om het voorbijtrekkende lint van muziek te aanschouwen.

"De Stichting Taptoe Alphen aan den Rijn (STAR) is blij dat de nieuwe locatie aan het Lauraplein zo passend bleek te zijn voor de Taptoe als gehoopt. De organisatie stelt zich als doel ieder jaar een vrij toegankelijk evenement voor alle Alphenaren neer te zetten om zo op muzikale wijze de Alphense Feestweek te openen. We hopen dan ook volgend jaar met hulp van sponsors en medewerking van de Gemeente weer een 33e editie te kunnen organiseren", aldus de organisatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: