The Center of Beauty
Advertorial Beauty en verzorging

Summer Feelings bij The Center of Beauty

Met de zomervakantie voor de deur zullen er naar verwachting veel zonnige dagen aan komen. Maar weet jij hoe je jouw huid kunt beschermen tegen de zon? The Center of Beauty kan jou daar alles over vertellen!

De zon straalt op je huid en geeft je de bruine teint waar je zo naar verlangt. Word jij ook zo vrolijk als de zon schijnt? De zon zorgt voor aanmaak van endorfines, het gelukshormoon en dat zorgt voor instant happiness en energie. Daarnaast is zonlicht ook nodig om vitamine D aan te maken. Maar ben je er ook van op de hoogte dat 80% van de huidveroudering te wijten is aan onbeschermde blootstelling van de huid aan de zon?

“Zonnestralen kunnen echt funest zijn voor je mooie egale huid. Het is daarom erg belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Helaas zie ik in de salon nog te vaak voorlopers van huidkanker of in het ergste geval een melanoom”, vertelt Carmen van Leijden van The Center of Beauty. “Vergis je niet dat de schade die je oploopt door te verbranden een grote impact heeft op je cellen. Deze beschadigingen zijn blijvend, waardoor dus huidkanker kan ontstaan. Genieten van de zon kan zeker, maar voorkom verbranding.”

Wat is het verschil tussen UVA en UVB stralen?

UV staat voor Ultraviolet. Natuurlijk zonlicht bestaat voor zo’n 95 procent uit UVA en voor zo’n 5 procent uit UVB. Deze stralen hebben op verschillende manieren invloed op de huid. Carmen legt uit: “UVA-stralen hebben een lange golf en dringen diep door in de huid (tot in de dermis), waardoor ze collageen en elastine kunnen aantasten en huidveroudering veroorzaken. Daarom staat de A ook wel voor Aging. UVB-stralen zijn krachtiger dan UV-A stralen, maar hebben een korte golf, waardoor ze minder diep in de huid doordringen dan UVA-stralen (voornamelijk tot in de epidermis). UV-B stralen veroorzaken DNA-schade en zonverbranding en daarom staat de B ook wel voor Burning.”

Wat kun je doen om je huid zo goed mogelijk te beschermen? “Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: smeren, smeren, smeren! Een goede zonnebrand (SPF 30-50) blijft essentieel om je huid te beschermen. Ook is het belangrijk om je minimaal een half uur voordat je de zon in gaat in te smeren. Breng de zonnebrand elke 2 uur opnieuw aan. Ook na die verfrissende duik is opnieuw insmeren een must. Daarnaast is het belangrijk om tussen 12:00 en 15:00 uur uit de zon te blijven, een petje of zonnehoed en beschermende kleding te dragen, en een goede zonnebril op te zetten met UV bescherming voor je ogen. Slik je medicijnen? Check dan of deze je huid niet gevoeliger maken voor de zon.”

Doe de summer skin check

Elke huid is anders. Maar hoe weet je wat de beste manier is om jouw huid te beschermen? Laat je huid in kaart brengen in de salon van The Center of Beauty. “Zo kunnen wij jouw huid analyseren en bepalen welke huidtype je hebt. Zo weet je precies hoe jij je huid kunt beschermen tegen de zon.”

Neem vrijblijvend contact op met The Center of Beauty Alphen aan den Rijn voor een advies. Dit kan via info@thecenterofbeauty.nl of door te bellen naar 06 31902524.

logo the center of beauty.jpg


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!