The Center of Beauty
Advertorial Beauty en verzorging

Summer Feelings bij The Center of Beauty

Met de zomervakantie voor de deur zullen er naar verwachting veel zonnige dagen aan komen. Maar weet jij hoe je jouw huid kunt beschermen tegen de zon? The Center of Beauty kan jou daar alles over vertellen!

De zon straalt op je huid en geeft je de bruine teint waar je zo naar verlangt. Word jij ook zo vrolijk als de zon schijnt? De zon zorgt voor aanmaak van endorfines, het gelukshormoon en dat zorgt voor instant happiness en energie. Daarnaast is zonlicht ook nodig om vitamine D aan te maken. Maar ben je er ook van op de hoogte dat 80% van de huidveroudering te wijten is aan onbeschermde blootstelling van de huid aan de zon?

“Zonnestralen kunnen echt funest zijn voor je mooie egale huid. Het is daarom erg belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Helaas zie ik in de salon nog te vaak voorlopers van huidkanker of in het ergste geval een melanoom”, vertelt Carmen van Leijden van The Center of Beauty. “Vergis je niet dat de schade die je oploopt door te verbranden een grote impact heeft op je cellen. Deze beschadigingen zijn blijvend, waardoor dus huidkanker kan ontstaan. Genieten van de zon kan zeker, maar voorkom verbranding.”

Wat is het verschil tussen UVA en UVB stralen?

UV staat voor Ultraviolet. Natuurlijk zonlicht bestaat voor zo’n 95 procent uit UVA en voor zo’n 5 procent uit UVB. Deze stralen hebben op verschillende manieren invloed op de huid. Carmen legt uit: “UVA-stralen hebben een lange golf en dringen diep door in de huid (tot in de dermis), waardoor ze collageen en elastine kunnen aantasten en huidveroudering veroorzaken. Daarom staat de A ook wel voor Aging. UVB-stralen zijn krachtiger dan UV-A stralen, maar hebben een korte golf, waardoor ze minder diep in de huid doordringen dan UVA-stralen (voornamelijk tot in de epidermis). UV-B stralen veroorzaken DNA-schade en zonverbranding en daarom staat de B ook wel voor Burning.”

Wat kun je doen om je huid zo goed mogelijk te beschermen? “Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: smeren, smeren, smeren! Een goede zonnebrand (SPF 30-50) blijft essentieel om je huid te beschermen. Ook is het belangrijk om je minimaal een half uur voordat je de zon in gaat in te smeren. Breng de zonnebrand elke 2 uur opnieuw aan. Ook na die verfrissende duik is opnieuw insmeren een must. Daarnaast is het belangrijk om tussen 12:00 en 15:00 uur uit de zon te blijven, een petje of zonnehoed en beschermende kleding te dragen, en een goede zonnebril op te zetten met UV bescherming voor je ogen. Slik je medicijnen? Check dan of deze je huid niet gevoeliger maken voor de zon.”

Doe de summer skin check

Elke huid is anders. Maar hoe weet je wat de beste manier is om jouw huid te beschermen? Laat je huid in kaart brengen in de salon van The Center of Beauty. “Zo kunnen wij jouw huid analyseren en bepalen welke huidtype je hebt. Zo weet je precies hoe jij je huid kunt beschermen tegen de zon.”

Neem vrijblijvend contact op met The Center of Beauty Alphen aan den Rijn voor een advies. Dit kan via info@thecenterofbeauty.nl of door te bellen naar 06 31902524.

logo the center of beauty.jpg


Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 11:02

Nieuw bij The Center of Beauty: duo behandelingen

Vanaf nu kun je samen genieten van een heerlijke behandeling met de duo behandeling van The Center of Beauty. De ideale behandeling om samen met je partner, moeder, zus, buurvrouw of vriendin te genieten en even tot rust te komen.

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.