Ingezonden

Sunday Blues komt naar Alphen aan den Rijn

Goed nieuws voor de muziekliefhebber. Vanaf eind februari komt namelijk de Sunday Blues Session naar Alphen aan den Rijn.

De Sunday Blues Sessions is een fenomeen dat al enkele jaren bestaat. De muzikale sessies waren voorheen in grandcafé De Hoek in Boskoop. Sinds enige tijd werd er echter gezocht naar een nieuwe locatie. En inmiddels zijn er niet één, maar zelfs twee locaties gevonden om een doorstart te maken.

Under the Bridge

Waar beter dan op het podium van groot blues liefhebber en eigenaar van Under the Bridge, Marc Kamerbeek. Dit podium is landelijk bekend, de beste bandjes hebben hier al gestaan, nationaal en internationaal. “Toen het gevraagd werd of ik daar voor open stond dacht ik meteen ja leuk! Wel zijn de sessies bij mij dan om de maand in plaats van elke maand. Ik heb natuurlijk al mijn eigen programma met bandjes en de maandelijkse jamsessie op de eerste vrijdag van de maand. Maar voor Blues heb ik altijd ruimte”.

Hendrick’s Pub

Voor die andere maand was al snel een tweede locatie gevonden. Bij niemand minder dan gitarist en kroegbaas Mike Schuurman. Mike heeft zelf op de nodige podia gestaan maar biedt met zijn eigen kroeg Hendrick’s Pub ook een mooi podium voor bandjes. Blues muzikanten als Bas Paardekoper en Ralph de Jong weten de weg naar Hendrick’s Pub vaak te vinden.

Piet Wittebol

Ook de organisator is geen onbekende in de Alphense muziekwereld. Muziekliefhebber en drummer Piet Wittebol organiseert al jaren met succes de Sunday Blues Session. Zelf speelt hij in verschillende bandjes zoals Long Way Blues, Party Animals, Scuttle Buttin en Guitar Trouble. Genoeg ervaring dus, en zeker een bekend gezicht (en geluid) voor velen.

Piet drumt al sinds zijn vijftiende en wordt nog steeds enthousiast van muziek maken. “Ik speel heel lang met Long Way Blues of met samen met Mike, dat doe ik echt al jaren en daar geniet ik iedere keer weer van. Maar wat is er nou leuker om tijdens een sessie weer eens met nieuwe muzikanten spelen. Dat is ook het hele idee achter de Sunday Blues Session. Voor een gage is er op die middagen helaas geen ruimte, maar de beloning zit het in het samen muziek maken met andere muzikanten. En vergeet niet je kan jezelf op zo’n dag ook goed in de picture zetten, wie weet komt er een optreden uit. Maar het mooiste vind ik altijd nog de gesprekken ‘backstage’, dan komen altijd de mooiste verhalen, dat vind ik heerlijk.”

Aanmelden

Ben jij muzikant en blues liefhebber? En wil jij ook mee doen aan de Sunday Blues Session? Dat kan zeker, je kunt je aanmelden via de de mail.

De eerste Sunday Blues Session in Alphen aan den Rijn is op zondag 26 februari en start om 15:00 uur. Entree is gratis!

Sunday Blues Session


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."