Superjacht Savannah trekt veel bekijks in Alphen

Een paar dagen later dan gepland, maar vandaag voer het superjacht door Alphen aan den Rijn. Veel Alphenaren probeerden een glimp van Savannah, zoals het jacht heet, op te vangen. Overigens ging dat vrij makkelijk aangezien het jacht maar langzaam voorbij voer.

Het transport zou eerst op maandag 2 maart plaatsvinden, maar dit werd door de harde wind uitgesteld tot donderdag 5 maart. Langs de kant stonden honderden mensen te kijken hoe het superjacht met precisie door de bruggen werd geloodst.

Savannah passeerde de 's Molenaarsbrug, Albert Schweitzerbrug, Koningin Julianabrug, Alphensebrug, Swaenswijkbrug en de Alphense Hefbrug in Alphen aan den Rijn. De bruggen hadden een extra lange openingstijd om het jacht door te laten.

Bekijk ook het fotoalbum van het transport van superjacht Savannah


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.