Superjacht Savannah trekt veel bekijks in Alphen

Een paar dagen later dan gepland, maar vandaag voer het superjacht door Alphen aan den Rijn. Veel Alphenaren probeerden een glimp van Savannah, zoals het jacht heet, op te vangen. Overigens ging dat vrij makkelijk aangezien het jacht maar langzaam voorbij voer.

Het transport zou eerst op maandag 2 maart plaatsvinden, maar dit werd door de harde wind uitgesteld tot donderdag 5 maart. Langs de kant stonden honderden mensen te kijken hoe het superjacht met precisie door de bruggen werd geloodst.

Savannah passeerde de 's Molenaarsbrug, Albert Schweitzerbrug, Koningin Julianabrug, Alphensebrug, Swaenswijkbrug en de Alphense Hefbrug in Alphen aan den Rijn. De bruggen hadden een extra lange openingstijd om het jacht door te laten.

Bekijk ook het fotoalbum van het transport van superjacht Savannah


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 09:52

Actie ‘Warme winterjassen voor kinderen’ in Alphen

In het tv-programma ‘Even tot hier’ deed de Groningse Kledingbank een oproep om winterjassen voor kinderen te brengen. Kledingbank Groene Hart sluit zich graag aan bij deze oproep, maar hoopt ook op geld om zelf mooie warme jassen te kunnen kopen. In Alphen aan den Rijn zal een inzamelactie gestart worden.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 16:47

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Politiek plein gisteren 15:31

Raad stemt tegen meer sociale woningbouw

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn besprak op de raadsvergadering eind november diverse beleidsstukken over woningbouw. GroenLinks pleitte samen met andere linkse partijen voor meer sociale huur- en koopwoningen, maar helaas stemde de meerderheid van de raad hier tegen.

Politie en handhaving gisteren 14:16

Man niet meer welkom thuis, politie biedt hulp aan

Op zaterdagochtend 26 november gedroeg een man, die al een tijdje niet meer welkom was thuis, zich ‘hinderlijk’ rond de Stortemelk. De politie kwam daarvoor ter plaatse.

Advertorial Onderwijs en opvang gisteren 13:28

Bijdragen aan een gezonde generatie én direct aan de slag

Bewegen voor kinderen is belangrijk en dat vindt Junis Kinderopvang ook. Om dit nog meer kracht bij te zetten start de organisatie in februari 2023 een nieuwe BBL niveau 3 opleiding: Sport en Bewegen. Je wordt binnen 1,5 jaar opgeleid tot Sport- en Bewegingsleider binnen de BSO en ontvangt direct een contract voor minimaal 24 uur.