Alphens

Supermarkten kondigen aangepaste openingstijden aan vanwege avondklok

Voor supermarkten betekent het ingaan van de avondklok dat zij in veel gevallen eerder hun deuren moeten sluiten. Ook de Alphense supermarkten hanteren aangepaste openingstijden.

De winkels van Albert Heijn zijn van maandag tot en met zaterdag tot 20:45 uur geopend voor dagelijkse boodschappen. Hiermee hanteert de supermarkt de richtlijnen van de Rijksoverheid, die stelt dat supermarkten uiterlijk om 20:45 uur de deuren moeten sluiten.

Ook Jumbo Ten Brink Food past de openingstijden aan. Normaal gesproken waren zij op vrijdag tot 21:00 uur geopend, maar in verband met de avondklok zullen zij vanaf vrijdag 29 januari een uur eerder de deuren sluiten. Dit betekent dat zij om 20:00 uur dichtgaan.  

Hoogvliet en Aldi zijn tot 20:00 uur geopend en Lidl tot 20:30 uur, met de vestiging aan de Ouvertureweg uitgezonderd. Daar is de Lidl op zaterdag tot 20:00 uur geopend. Op zondagen zijn de supermarkten op de gebruikelijke tijden geopend. Supermarkten die boodschappen thuisbezorgen, gaan hier tijdens de avondklok ook na 21:00 uur ’s avonds gewoon mee door.

“Supermarkten zijn blij dat de logistieke operatie (distributiecentra, transport, vulploegen in de winkels) volledig door kan draaien, dat medewerkers na sluitings- of werktijd nog naar huis kunnen en dat de online bezorging van boodschappen op volle kracht door kan blijven gaan”, aldus Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Het CBL is zelf ook blij dat mensen voor werk op straat mogen zijn. Zij moeten wel een werkgeversverklaring en een eigen verklaring op zak hebben.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen gisteren 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten gisteren 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 gisteren 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast gisteren 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.