Alphens

Supermarkten mogen rond Pasen mogelijk verruimd open

Als de gemeenteraad instemt met het besluit, mogen supermarkten in Alphen op Goede Vrijdag en tweede paasdag ruimere openingstijden hanteren. Hiermee hoopt de gemeente de verwachte drukte beter te kunnen spreiden.

Vorig jaar werd bij hoge uitzondering besloten dat supermarkten vanwege de coronacrisis op eerste paasdag hun deuren mochten openen. Dit jaar is daar opnieuw een aanvraag voor gedaan door Albert Heijn. “Wij willen het boodschappen doen graag zo prettig en veilig mogelijk maken. Samen met onze medewerkers zetten we ons in, ook tijdens de coronacrisis, onze rol te spelen om klanten veilig boodschappen te laten doen”, zo zegt Albert Heijn in de aanvraag.

Drukte spreiden

Aangezien zij rond de feestdagen drukte verwachten, doen ze een beroep op de gemeente om de openingstijden op en rondom de paasdagen te verruimen. “Deze verruiming in openingstijden gaat ons enorm helpen de veiligheid voor klanten en medewerkers te borgen. Klanten zullen zich meer spreiden gedurende de dag, waardoor het rustiger zal blijven in de winkel en de 1,5 meter afstand beter bewaakt kan worden.”

De gemeente deelt dit argument. “Op dit moment gaat de samenleving nog steeds door een tweede golf van het coronavirus en zijn er strenge maatregelen ingezet om het coronavirus onder controle te krijgen. Er is nog geen duidelijk zicht op wanneer en welke maatregelen versoepeld kunnen worden. Daarom is het voor nu de verwachting dat een deel van deze maatregelen, net zoals de feestdagen in december, nog steeds van kracht zullen zijn”, zo zegt de gemeente.

“Een effect van de maatregelen, waaronder de beperkingen in groepsgrootte bij samenkomsten en de sluiting van de horeca, is dat meer mensen Pasen in kleine gezelschappen thuis zullen vieren. Hierdoor zou het in de supermarkten extra druk kunnen worden, omdat meer mensen meer boodschappen zullen doen. Deze extra drukte brengt mogelijk gezondheidsrisico’s voor personeel en klanten met zich mee, waardoor zoveel mogelijk spreiding van bezoekers wenselijk is.”

Ruimere openingstijden

De Albert Heijn ziet graag dat hun vestiging in winkelcentrum De Herenhof van maandag 29 maart tot en met donderdag 1 april en op zaterdag 3 april open kan van 06:00 tot 23:00 uur. Op Goede Vrijdag zouden ze alle filialen van 06:00 tot 22:00 uur willen openen, en op eerste en tweede paasdag van 08:00 tot 22:00 uur.

De supermarkten net als vorig jaar openen op eerste paasdag gaat echter niet gebeuren. Daar geeft het college van burgemeester en wethouders geen toestemming voor. Wel staan ze het verruimen van de openingstijden op andere dagen rond Pasen toe. Op voorwaarde dat de gemeenteraad daar mee akkoord gaat, is het voor alle supermarkten in Alphen toegestaan om op onderstaande momenten de openingstijden te verruimen:

  • Goede Vrijdag (vrijdag 2 april): van 06:00 tot 22:00 uur open;
  • Tweede paasdag (maandag 5 april): van 10:00 tot 19:00 uur open.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.