Archieffoto

Supermarkten mogen rond Pasen mogelijk verruimd open

Als de gemeenteraad instemt met het besluit, mogen supermarkten in Alphen op Goede Vrijdag en tweede paasdag ruimere openingstijden hanteren. Hiermee hoopt de gemeente de verwachte drukte beter te kunnen spreiden.

Vorig jaar werd bij hoge uitzondering besloten dat supermarkten vanwege de coronacrisis op eerste paasdag hun deuren mochten openen. Dit jaar is daar opnieuw een aanvraag voor gedaan door Albert Heijn. “Wij willen het boodschappen doen graag zo prettig en veilig mogelijk maken. Samen met onze medewerkers zetten we ons in, ook tijdens de coronacrisis, onze rol te spelen om klanten veilig boodschappen te laten doen”, zo zegt Albert Heijn in de aanvraag.

Drukte spreiden

Aangezien zij rond de feestdagen drukte verwachten, doen ze een beroep op de gemeente om de openingstijden op en rondom de paasdagen te verruimen. “Deze verruiming in openingstijden gaat ons enorm helpen de veiligheid voor klanten en medewerkers te borgen. Klanten zullen zich meer spreiden gedurende de dag, waardoor het rustiger zal blijven in de winkel en de 1,5 meter afstand beter bewaakt kan worden.”

De gemeente deelt dit argument. “Op dit moment gaat de samenleving nog steeds door een tweede golf van het coronavirus en zijn er strenge maatregelen ingezet om het coronavirus onder controle te krijgen. Er is nog geen duidelijk zicht op wanneer en welke maatregelen versoepeld kunnen worden. Daarom is het voor nu de verwachting dat een deel van deze maatregelen, net zoals de feestdagen in december, nog steeds van kracht zullen zijn”, zo zegt de gemeente.

“Een effect van de maatregelen, waaronder de beperkingen in groepsgrootte bij samenkomsten en de sluiting van de horeca, is dat meer mensen Pasen in kleine gezelschappen thuis zullen vieren. Hierdoor zou het in de supermarkten extra druk kunnen worden, omdat meer mensen meer boodschappen zullen doen. Deze extra drukte brengt mogelijk gezondheidsrisico’s voor personeel en klanten met zich mee, waardoor zoveel mogelijk spreiding van bezoekers wenselijk is.”

Ruimere openingstijden

De Albert Heijn ziet graag dat hun vestiging in winkelcentrum De Herenhof van maandag 29 maart tot en met donderdag 1 april en op zaterdag 3 april open kan van 06:00 tot 23:00 uur. Op Goede Vrijdag zouden ze alle filialen van 06:00 tot 22:00 uur willen openen, en op eerste en tweede paasdag van 08:00 tot 22:00 uur.

De supermarkten net als vorig jaar openen op eerste paasdag gaat echter niet gebeuren. Daar geeft het college van burgemeester en wethouders geen toestemming voor. Wel staan ze het verruimen van de openingstijden op andere dagen rond Pasen toe. Op voorwaarde dat de gemeenteraad daar mee akkoord gaat, is het voor alle supermarkten in Alphen toegestaan om op onderstaande momenten de openingstijden te verruimen:

  • Goede Vrijdag (vrijdag 2 april): van 06:00 tot 22:00 uur open;
  • Tweede paasdag (maandag 5 april): van 10:00 tot 19:00 uur open.

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.

Blog Sport gisteren 11:01

ARC moet stevig aan het werk zaterdag tegen BOL

Bijna alle amateurvoetballers mogen van een lang paasweekeinde genieten. Alleen degenen die in het eerste elftal van ARC spelen moeten aan de bak. En stevig ook, want voor hen staat in Broek op Langedijk een uitermate belangrijke wedstrijd tegen BOL op de rol.