Plutosport
Advertorial Sport

Suppen: een fijne zomer work-out

Ben je op zoek naar een leuke én sportieve activiteit? Stop dan nú met zoeken! Want suppen is het he-le-maal op dit moment. En als je nu denkt dat suppen alleen voor fitte, jonge mensen is, heb je het fout. Suppen is voor iedere leeftijd! Daarnaast is suppen zowel inspannend als ontspannend. Veel mensen vinden suppen dan ook een heerlijke manier om hun hoofd even leeg te maken.

Balans 

Suppen ziet er vaak heel soepel uit, toch gebruik je heel veel spieren om jezelf staande te houden op het supboard. Je been- en bilspieren zijn namelijk constant aangespannen om het lichaam in balans te houden. Daarnaast zijn de spieren in het bovenlichaam steeds op zoek naar de juiste spierspanning en gebruik je je armspieren constant om te peddelen.

Tip: Plan een rustdagje in na een dagje suppen, je spieren zullen je dankbaar zijn.

Wat heb ik nodig? 

Om te gaan suppen heb je maar weinig nodig: een opblaasbaar supboard, een pomp en een peddel. Daarnaast kun je natuurlijk zoveel meenemen als je zelf wilt. Wil je ook waardevolle spullen meenemen? Dan kun je het beste een waterdichte tas aanschaffen om te voorkomen dat je spullen nat worden.

Tip: Als het warm genoeg is, is het natuurlijk heerlijk om in je bikini of zwembroek te suppen. Als het wat kouder is, kan het verstandig zijn om een wetsuit te dragen.

Opblaasbaar supboard 

Hoewel supboards in het begin vaak gemaakt werden van hard materiaal, zie je nu steeds meer opblaasbare supboards. Opblaasbare supboards worden tegenwoordig gemaakt van zeer sterk materiaal, dat bijna niet kapot te krijgen is. Een opblaasbaar supboard kent dan ook grote voordelen ten opzichte van een hard supboard: je kunt het opblaasbare supboard heel gemakkelijk meenemen en je kunt het makkelijk en klein opbergen. Oké, er is wel één klein nadeel: je moet ‘m voor gebruik wel even opblazen! 

Sup yoga 

Veel mensen gebruiken het supboard niet alleen om te suppen, maar ook om yoga-oefeningen op te doen! Je kunt met het supboard naar jouw favoriete plekje op het water peddelen om vervolgens een lesje yoga te volgen en helemaal tot rust te komen! Want zeg nou zelf, wat is er rustgevender dan helemaal zen te worden midden in de natuur? Helemaal niks toch? Alleen jij en het water... 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.