Plutosport
Advertorial Sport

Suppen: een fijne zomer work-out

Ben je op zoek naar een leuke én sportieve activiteit? Stop dan nú met zoeken! Want suppen is het he-le-maal op dit moment. En als je nu denkt dat suppen alleen voor fitte, jonge mensen is, heb je het fout. Suppen is voor iedere leeftijd! Daarnaast is suppen zowel inspannend als ontspannend. Veel mensen vinden suppen dan ook een heerlijke manier om hun hoofd even leeg te maken.

Balans 

Suppen ziet er vaak heel soepel uit, toch gebruik je heel veel spieren om jezelf staande te houden op het supboard. Je been- en bilspieren zijn namelijk constant aangespannen om het lichaam in balans te houden. Daarnaast zijn de spieren in het bovenlichaam steeds op zoek naar de juiste spierspanning en gebruik je je armspieren constant om te peddelen.

Tip: Plan een rustdagje in na een dagje suppen, je spieren zullen je dankbaar zijn.

Wat heb ik nodig? 

Om te gaan suppen heb je maar weinig nodig: een opblaasbaar supboard, een pomp en een peddel. Daarnaast kun je natuurlijk zoveel meenemen als je zelf wilt. Wil je ook waardevolle spullen meenemen? Dan kun je het beste een waterdichte tas aanschaffen om te voorkomen dat je spullen nat worden.

Tip: Als het warm genoeg is, is het natuurlijk heerlijk om in je bikini of zwembroek te suppen. Als het wat kouder is, kan het verstandig zijn om een wetsuit te dragen.

Opblaasbaar supboard 

Hoewel supboards in het begin vaak gemaakt werden van hard materiaal, zie je nu steeds meer opblaasbare supboards. Opblaasbare supboards worden tegenwoordig gemaakt van zeer sterk materiaal, dat bijna niet kapot te krijgen is. Een opblaasbaar supboard kent dan ook grote voordelen ten opzichte van een hard supboard: je kunt het opblaasbare supboard heel gemakkelijk meenemen en je kunt het makkelijk en klein opbergen. Oké, er is wel één klein nadeel: je moet ‘m voor gebruik wel even opblazen! 

Sup yoga 

Veel mensen gebruiken het supboard niet alleen om te suppen, maar ook om yoga-oefeningen op te doen! Je kunt met het supboard naar jouw favoriete plekje op het water peddelen om vervolgens een lesje yoga te volgen en helemaal tot rust te komen! Want zeg nou zelf, wat is er rustgevender dan helemaal zen te worden midden in de natuur? Helemaal niks toch? Alleen jij en het water... 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:53

Alphens Restaurantweek: verrassend gezond en vers eten bij Woodstone

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan WOODSTONE!

Overige gisteren 16:05

Eerste gedetineerde fietst volgende week naar zijn werk

In augustus is de pilot op de Beperkt Beveiligde Afdeling van start gegaan in Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen. Gedetineerden die in aanmerking komen voor re-integratieverlof, mogen ‘buiten de muren’ arbeid verrichten. Volgende week fietst de eerste gedetineerde uit PI Alphen naar zijn werk.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:16

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.

Alphens Restaurantweek gisteren 14:29

Nog een week tot de Alphens Restaurantweek

Over precies een week gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Van Italiaanse pizza en Argentijns vlees tot bourgondisch dineren en steengrillen, tijdens de Alphens Restaurantweek kan het allemaal!