Plutosport
Advertorial Sport

Suppen: een fijne zomer work-out

Ben je op zoek naar een leuke én sportieve activiteit? Stop dan nú met zoeken! Want suppen is het he-le-maal op dit moment. En als je nu denkt dat suppen alleen voor fitte, jonge mensen is, heb je het fout. Suppen is voor iedere leeftijd! Daarnaast is suppen zowel inspannend als ontspannend. Veel mensen vinden suppen dan ook een heerlijke manier om hun hoofd even leeg te maken.

Balans 

Suppen ziet er vaak heel soepel uit, toch gebruik je heel veel spieren om jezelf staande te houden op het supboard. Je been- en bilspieren zijn namelijk constant aangespannen om het lichaam in balans te houden. Daarnaast zijn de spieren in het bovenlichaam steeds op zoek naar de juiste spierspanning en gebruik je je armspieren constant om te peddelen.

Tip: Plan een rustdagje in na een dagje suppen, je spieren zullen je dankbaar zijn.

Wat heb ik nodig? 

Om te gaan suppen heb je maar weinig nodig: een opblaasbaar supboard, een pomp en een peddel. Daarnaast kun je natuurlijk zoveel meenemen als je zelf wilt. Wil je ook waardevolle spullen meenemen? Dan kun je het beste een waterdichte tas aanschaffen om te voorkomen dat je spullen nat worden.

Tip: Als het warm genoeg is, is het natuurlijk heerlijk om in je bikini of zwembroek te suppen. Als het wat kouder is, kan het verstandig zijn om een wetsuit te dragen.

Opblaasbaar supboard 

Hoewel supboards in het begin vaak gemaakt werden van hard materiaal, zie je nu steeds meer opblaasbare supboards. Opblaasbare supboards worden tegenwoordig gemaakt van zeer sterk materiaal, dat bijna niet kapot te krijgen is. Een opblaasbaar supboard kent dan ook grote voordelen ten opzichte van een hard supboard: je kunt het opblaasbare supboard heel gemakkelijk meenemen en je kunt het makkelijk en klein opbergen. Oké, er is wel één klein nadeel: je moet ‘m voor gebruik wel even opblazen! 

Sup yoga 

Veel mensen gebruiken het supboard niet alleen om te suppen, maar ook om yoga-oefeningen op te doen! Je kunt met het supboard naar jouw favoriete plekje op het water peddelen om vervolgens een lesje yoga te volgen en helemaal tot rust te komen! Want zeg nou zelf, wat is er rustgevender dan helemaal zen te worden midden in de natuur? Helemaal niks toch? Alleen jij en het water... 


Meer nieuws

Advertorial Bekende Alphenaren in de stoel bij Gilbert gisteren 15:46

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Romeinen gisteren 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen 24 okt. 2020 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!