't Zusje geopend in Park Rijnstroom: “Het voelt alsof het zo had moeten zijn”
Wat ooit begon met het bezorgen van pizza’s, is uitgegroeid tot een droom die werkelijkheid werd. Afgelopen weekend openden René (35) en Bas (34) hun eigen restaurant: ’t Zusje Alphen aan den Rijn, gevestigd in het sfeervolle Park Rijnstroom.
“Het voelt bijna onwerkelijk dat we hier nu staan”, vertelt René. “We begonnen als bezorgers bij Domino’s, groeiden door tot operationeel verantwoordelijk voor zestien vestigingen, en zijn nu na twee jaar voorbereiding écht voor onszelf begonnen.”
Het ondernemersduo kende elkaar al jaren, maar het zaadje voor een gezamenlijke onderneming werd pas geplant op wintersport. René speelde al langer met het idee en een jaar later was ook Bas om. “We wilden iets dat bij ons paste: gastvrij, warm en met eten waar je blij van wordt”, zegt Bas. “Toen we in gesprek gingen met ’t Zusje, waren we eigenlijk meteen verkocht. De sfeer, de gerechten, het gevoel – dat klopte gewoon.”
Van Delft naar Park Rijnstroom
Aanvankelijk was er een ander pand in Delft op het oog. “Toen dit pand vrij kwam, moesten we even schakelen”, geeft René toe. “Maar als je nu kijkt naar de ruimte, het terras en de ligging in het park… het voelt alsof dit zo heeft moeten zijn.” En die keuze lijkt goed uit te pakken: de eerste gasten zijn enthousiast. “De reacties zijn echt heel positief”, vertelt Bas. “Mensen zijn verrast door hoe het pand is getransformeerd, hoe ruim het voelt en vooral: hoe uniek deze plek is voor Alphen. Ook over het terras horen we alleen maar lof – je zit er echt heerlijk.”
De tekst loopt door onder de afbeelding.
Bourgondisch genieten, zonder tijdsdruk
“Het draait bij ons om een avondvullend bourgondisch programma. Je betaalt één prijs en kiest gedurende de avond uit tientallen kleine gerechtjes. Je reserveert hier de avond – geen tijdsloten, geen gehaast.” Met ruim 70 gerechtjes op de menukaart is er voor ieder wat wils. Klassiekers blijven, maar er wordt regelmatig vernieuwd met seizoensgerechten. “Elke acht weken verandert er iets”, aldus Bas. “Zo blijft het fris, maar vertrouwd.”
Ook voor lunch ben je welkom
Nieuw bij de Alphense vestiging is het lunchconcept, van woensdag tot en met zondag. Je kiest dan uit drie, vier of vijf gerechtjes van de kaart die tegelijk worden geserveerd – ideaal voor een uitgebreide lunch of een snelle, maar goede zakelijke afspraak. “Nederland moet nog een beetje wennen aan bourgondisch lunchen”, lacht René, “maar hier kan het gewoon.”
Het lunchconcept biedt niet alleen gasten een fijne ervaring, maar ook het personeel stabielere werktijden. “En zeg nou zelf: met dit terras wil je toch ook gewoon overdag zitten?”
De tekst loopt door onder de afbeelding.
Een ervaring die blijft verrassen
’t Zusje Alphen biedt plek aan ruim 180 gasten per avond, met een keuken die moeiteloos meer dan 2000 bordjes uitserveert. Ondanks die omvang voelt het restaurant intiem. “Elke ruimte is anders ingericht”, vertelt René. “Je kunt bij elk bezoek op een andere plek zitten met een andere sfeer. Dat maakt het elke keer weer bijzonder.”
Benieuwd geworden? ’t Zusje Alphen is geopend voor lunch én diner. Reserveer je tafel en ontdek zelf deze nieuwe culinaire plek in het hart van Alphen.