Take the lead!

It takes 2 to Tango. Een goede Leider maakt een goede Volger. Het zijn een paar clichés over de Tango.

Kaboem daar sta je dan in je 1e les Argentijnse Tango als Leider. In de meeste gevallen zijn jullie leiders ‘mannen’. Nou ja daar begin je nu waarschijnlijk aan te twijfelen. Het beeld van de Argentijnse-tangodanser is voor velen een stoere macho man die zonder enige twijfel een dame heel dicht bij zich houdt, haar ronddanst en waarbij hij de dans domineert.

Ik moet je even uit je droom helpen en waarschijnlijk je zorgen wegnemen. Iedereen kan de tango leren dansen dus ook jij als niet-stoere-macho-man. Zolang je kan lopen, kun je de Argentijnse Tango dansen. En wil je domineren; dan ben je hier op het verkeerde Alphense adres.

Tangodansen is als een dialoog tussen 2 mensen, de één geeft de intentie (leider) en de ander geeft daarop feedback (volger). Een gesprek voer je niet met een lawine aan informatie, maar het is zenden, ontvangen, reageren en afstemmen op elkaar. Hetzelfde geldt in de taal de Argentijnse Tango waarin het ‘dansgesprek’ non-verbaal is.

Terug naar de rol Leider. Ik heb in woorden er heus wat over te vertellen namelijk. Wat maakt iemand nu tot Leider? Wat houdt de rol precies in? Welke leider ben jij in het dagelijks leven? De man-in-huis, de manager, de collega, de teamspeler, de coach, de vriend, de papa, de muzikant… in ieder schuilt een leider. Waarschijnlijk heb je het nooit eerder op deze manier bekeken. Voilà, hier de bewustwording van jouw leidersrol(len).

Dat is een hele interessante rol. Laten we eens een cliché eruit pakken, ‘it takes 2 2 Tango’. Hoe praat je met de ander? Een gesprek begint ergens. Je zoekt oogcontact, glimlacht en stemt af op elkaar. Je geeft een intentie (in woorden), je opent het gesprek met een aanhef en brengt de boodschap over met lichaamstaal. Om een dialoog op te bouwen is het fijn om een reactie te ontvangen, toch? Feedback krijgen om daarop weer te reageren en op die wijze komt een dialoog tot bloei.

En nu wat kan je ermee? Praten en dansen. De Argentijnse Tango is een improvisatiedans waarin je leidt en volgt, net als in een dialoog, samen kom je in beweging om een stap te zetten en uiteindelijk om avonden vol te dansen.

Ik daag je uit! Wil jij weten hoe het staat met jouw leiderskwaliteiten? Ik lees je graag en wil je op het juiste spoor zetten om jouw leiderskwaliteiten verder te ontwikkelen. Dus proef eens een tango en ondervindt het aan den lijve op de dansvloer.

Tot het volgende blog over de tango! Ik heb er zin in!

Saludos,

Vanessa Snell


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 16:59

Kinderen voor Kinderen gaat op bezoek in Museumpark Archeon

De Kinderboekenweek 2020 is van start gegaan. Het thema is ‘En toen?’, waarbij we teruggaan in de geschiedenis. Kinderkoor Kinderen voor Kinderen is letterlijk de geschiedenis ingedoken en bracht hiervoor een bezoek aan Museumpark Archeon in Alphen.

Evenementen gisteren 15:55

Horrorliefhebbers zijn welkom in Alphens Spookhuis

Op maandag 19 oktober opent de ‘Fright Factory’ haar deuren aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. Deze Halloween experience is een project vanuit Poppodium MAX en Stichting De Fantasie Compagnie.

Rechtszaak gisteren 15:04

OM eist jeugd-tbs tegen tiener voor doodsteken neef

De 19-jarige Alphenaar die op 23 februari zijn 16-jarige neef uit Amsterdam doodstak in de Diamantbuurt in Alphen had waanbeelden, zo zei hij zelf tijdens de zitting op woensdag 30 september. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jeugd-tbs geëist tegen de verdachte.

Advertorial Dieren gisteren 14:23

Open dag bij de Kleine Hondjes Club

Shih Tzu’s, Jack Russels, Teckels en andere kleine honden opgelet! Op zondag 4 oktober houdt de Kleine Hondjes Club een open dag. En daar kun jij bij zijn!