Rovara

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

Roberto begon op 14-jarige leeftijd met produceren. “Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor muziek maken, en toen ik 14 besloot ik om er ook daadwerkelijk mee te starten. Op een gegeven moment werd dit opgepikt door platformen op YouTube en is dit verder uitgegroeid”, vertelt Roberto. De Alphense DJ Toman speelde ook een rol in zijn ontwikkeling als producer en DJ. “De kneepjes van het vak heeft hij me geleerd. Doordat we elkaar al kende was dit contact makkelijk gelegd, en ik ben heel dankbaar dat we samen de studio in zijn geweest. Ik heb veel van hem geleerd.”

Passie voor produceren

Het leukste vindt hij om muziek te produceren. “Dat is echt mijn passie. Maar naast het produceren wordt ik ook af en toe gevraagd als DJ. Dat was oorspronkelijk niet de bedoeling, maar als je muziek uitbrengt verwachten mensen toch dat je ook draait. Dat doe ik nu dus ook”, vertelt Roberto. “Het is heel tof als je muziek wordt opgepikt en je aanvragen voor boekingen binnenkrijgt. Dat zijn echt momenten dat ik trots ben op mezelf.”

De 22-jarige Alphenaar zou dit jaar op het Wet & Wild Beachfestival staan, maar dat gaat door het coronavirus dit jaar helaas niet door. “Ik had me er natuurlijk erg op verheugd. Het is heel tof om als Alphenaar op een Alphens festival te staan.” De afgelopen tijd zijn er meerdere boekingen afgelast, maar Roberto zit niet stil. “Ik ben nu veel bezig met produceren. Daarnaast komt er op 12 juni ook een nieuwe single uit samen met Joey Djia genaamd ‘Pick me Up’. Het is een love song geworden met invloeden van deephouse. We zijn heel erg trots op het resultaat!”

Dromen heeft Roberto ook. “Het liefst zou ik op grote festivals als Tomorrowland staan en mijn muziek met al die duizenden mensen delen.” Maar hij houdt ook een slag om de arm: “Ik studeer nog Integrale Veiligheidskunde aan de Haagse Hogeschool. Het is natuurlijk altijd goed om een back-up te hebben”, lacht hij.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.