Monique Bruijn

Te voet vanaf de Alphense brug naar Noordwijkerhout voor MS-onderzoek

Op zaterdagochtend om 09:00 uur vertrokken Rob, Martin, Ester en Tjarda vanaf de Alphense brug. Voor hen stond een flinke tocht op het programma. Zij gingen te voet naar Noordwijkerhout. Dit deden zij om aandacht in het kader van #Themay50k. Een gezamenlijke vriendin van het viertal, Monique, kreeg vorig jaar te horen dat zij multiple sclerose (MS) heeft.  

Leden van het team genaamd Elke dag gezond, trokken hun beste wandelschoenen aan en zetten zich voor de volle 100 procent in om Monique een hart onder de riem te steken. Monique kwam zelf de wereldwijde actie The May 50k tegen en wilde zich samen met een groep vriendinnen daarvoor inzetten. The May 50K is een internationale fitness- en fondsenwervingsuitdaging om geld in te zamelen voor MS-onderzoek wereldwijd. Het doel is om vijftig kilometer te voet af te leggen in de maand mei. Zo sprongen de vrienden van Monique op de bres. 

Inmiddels zijn er vijftien mensen die zich bij hen aansloten. Zo willen zij deze maand een paar duizend euro ophalen, wat moet bijdragen aan onderzoek naar MS. Monique is maar wat blij met de steun. ‘’Ik ben erg trots om te kunnen zeggen dat de aanleiding mijn diagnose MS is afgelopen februari. Absoluut niet leuk, maar de ongelofelijke steun die ik ontvang is fantastisch.’’ 

Elke dag gezond

De groep Elke dag gezond is al goed op weg om hun doel te halen. In totaal legden zij gezamenlijk al zo’n 1100 kilometer af. ‘’In mei gaan we allemaal in totaal vijftig kilometer afleggen om onze grenzen te verleggen en om geld op te halen voor baanbrekend MS-onderzoek en gelijke toegang tot behandeling van MS. Er leven 25.000 mensen in Nederland met MS en we hebben jouw hulp nodig voor een MS-vrije wereld’’, zo laat de groep weten. Het idee is om samen het doel te bereiken. In totaal haalde de groep ruim € 6000 op.  

Het gaat niet alleen om de grote bedragen, een kleine bijdrage maakt ook al een groot verschil. ‘’Ons doel is natuurlijk zoveel mogelijk sponsoring binnen te halen. Wat ook leuk is, is dat Wijnbar&Zo en Mist of Happiness ook een actie hebben om sponsoring te verzorgen’’, zegt Monique. Ben je benieuwd naar de actie of wil je graag doneren? Klik dan hier

Over MS 

MS is een ziekte waarbij de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwen in de hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen (het centrale zenuwstelsel) is beschadigd. Hierdoor kunnen onder andere problemen ontstaan met lopen, voelen en zien. Over de hele wereld lijden zo’n 2,8 miljoen mensen aan deze ziekte.

TheMay50K


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen gisteren 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.